márc 29, 2021
4 Views
0 0

"Nem kell pánikot kelteni, viszont a valóságot be kellene mutatni" – A MOSZ alelnöke nagyon súlyosnak tartja a helyzetet

Written by

A legmagasabb átfertőzöttséggel ugyanis a 40-49 éves korosztály rendelkezik, és míg a harmadik hullámban csökkent az idősek körében az áldozatok száma, – mely az oltások megjelenésével is összhangban van – addig minden más korosztályban nőtt.

(A legfrissebb hírek itt)

Tóth Judit az ATV Start című műsorának vendége volt, ahol nagyon korainak nevezte a nyitással kapcsolatos terveket, és ismertette, hogy a brit vírusvariáns betegei egyre fiatalabbak és egyre súlyosabb állapotban ápolják őket a kórházakban.

Az esetszámok csökkenésének elmaradását abban is látja, hogy a járványügyi korlátozások ellenére sincs a találkozásokban a szükséges mértékű csökkenés, ezzel párhuzamosan viszont a mostani variáns sokkal fertőzőbb. Elmondta azt is, hogy véleménye szerint az eddig kommunikált 60-65 százalékos átoltottság helyett 75-80%-os indokolt, egyben nem csak a szabályok további szigorítása mellett tette le a voksát, társaival együtt értetlenségét tolmácsolta a kormány nyitási terveit illetően.

“A járványt nem a kórházban lehet megállítani, hanem járványügyi intézkedésekkel” – hangsúlyozta Tóth Judit, aki ózdi kollégája korábbi kijelentésével kapcsolatban is köszönettel adózott az őszinteségét illetően, és megerősítette az egészségügyi intézményekben uralkodó nehéz körülményeket, miután több másik illetékes személytől is megbizonyosodott azokról.

“Folyamatosan kapnak jelzéseket, hogy korábban 8 ágyas intenzív osztályok most 40 ággyal működnek, vagy két-háromszoros a betegek áramlása a sürgősségi osztályokon, egy orvosnak 40 beteget kell ellátnia egy műszakban, ez elképesztő terhelést jelent. Szerintem nem kell pánikot kelteni, viszont a valóságot be kellene mutatni, nem hamis biztonságérzetet kelteni az emberekben” – mondta a MOSZ alelnöke.

„Nagyon súlyos a helyzet, a katasztrófa medicina szabályai szerint választani kell, hogy kinek adják meg az adott sürgősségi ellátást, ha egyszerre bejön 8-10 súlyos állapotú beteg” – utalt arra, hogy a tudomására jutott, akadt, ahol 65-70 éves embereket amiatt nem tudtak lélegeztetőgépre rakni, mert az intenzív osztály már tele volt náluk fiatalabbakkal.

(Ez is érdekelheti: Orbán Viktor üzent a pedagógusoknak: még ma lépniük kell)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/mosz-toth-judit-koronavirus-sulyos-a-helyzet/fqr9vd1

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?