okt 15, 2020
7 Views
0 0

Nem kell karanténba vonulniuk a Romániába utazó magyaroknak

Written by

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Magyarországról Romániába utazni – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes azt mondta, a romániai országos járványügyi operatív törzs az európai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ hétfői adatai alapján frissítette a magas kockázati besorolású országok listáját. 

A román rendvédelmi szervek döntése alapján csütörtök hajnaltól Magyarország nem szerepel az emelt kockázatú országok között 

– tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Kiss Róbert elmondta, hogy a beutazási szabályokról szóló kormányrendelet speciális szabályokat határoz meg az ingázókra. Egyrészt a szomszédos állam polgárai és az ott élő magyarok legfeljebb 24 órára az államhatártól számított 30 kilométeres sávon belül beutazhatnak Magyarország területére.

Másrészt a magyar határtól számított 30 kilométeres sávon belül élő magyarok a szomszédos államokból visszatéréskor mentesülnek a járványügyi korlátozások alól akkor, ha külföldi tartózkodásuk nem haladta meg a 24 órát, és a szomszédos államban a magyar határtól számított 30 kilométeres sávon belül tartózkodtak.

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/15/nem-kell-karantenba-vonulniuk-a-romaniaba-utazo-magyaroknak

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?