máj 27, 2021
17 Views
0 0

Nem kaphat oltást a 16 éves lány, mert a taj-számával valakit már beoltottak

Written by

Mindenki megértő, segítőkész, de még nem született megoldás.

A család akkor szembesült a problémával, amikor a kormány lehetővé tette a 16 évesek oltását is. A lány próbált regisztrálni, de – jogosultság hiányára hivatkozva – ezt visszautasította a rendszer – írja az Átlátszó.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szombathelyi kirendeltségén közölték a családdal, hogy valaki a lány taj-számával már januárban felvette az első, februárban pedig a második védőoltást a Semmelweis Egyetemen. Egy külföldi útlevéllel.

Ehhez képest az egyetem tudatta, három rendszerben tartják nyilván az oltásokat, de náluk ennek nyoma sincs. A család nem adta fel. Körbejárták a hivatalokat, mindenki nagyon segítőkész és együttérző volt, de megoldás egyelőre nincs, a rendszer továbbra sem engedi, hogy foglaljanak időpontot Pfizerre.

Az Átlátszó kereste az operatív törzset, hány olyan esetről kaptak jelzést, amikor más taj-számával vették fel oltást, mi ilyenkor a teendő, de még nem kaptak választ. A portál ugyanakkor emlékeztet rá, februárban hivatalosan még csak az egészségügyben dolgozók, az idősotthonok lakói kérhettek oltást. A lány akkor csak 15 éves volt.

24.hu/belfold/2021/05/27/nem-kaphat-oltast-a-16-eves-lany-mert-a-taj-szamaval-valakit-mar-beoltottak/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?