máj 28, 2021
9 Views
0 0

Nem jut vakcinához egy 16 éves lány, mert valaki más felvette az ő TAJ-számára az oltást

Written by

Tizenhat éves lánya nem jut oltáshoz, mert valaki már januárban felvette az ő TAJ-számára az oltást, és hiába kerestek meg a problémával több különböző hatóságot, senki sem tud segíteni – mesélte egy olvasó az Átlátszónak.

A lány április végén szeretett volna regisztrálni az oltásra, miután bejelentették, hogy a Pfizer/BioNTech vakcinát a 16-18 évesek is felvehetik. Viszont időpont helyett azt a hibaüzenetet kapta, hogy „ön nem jogosult oltás időpont foglalásra, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges”.

A család próbált utánajárni, hogy mi lehet a gond, néhány napnyi telefonálgatás után a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szombathelyi kirendeltségének ügyinzétője közölte velük, hogy a lányuk TAJ-számával egy külföldi útlevéllel rendelkező személy már január 11-én felvette az oltást.

Egy nappal később elérték a SOTE-t is, ahol viszont közölték, hogy három rendszerben tartják nyilván az oltásokat, de ott ennek nyoma sincs, így nem tudnak segíteni. Ezután több különböző hivatalnál próbálkoztak, míg visszakanyorodtak oda, hogy az NNK felszólította a SOTE-t, hogy rendezze a problémát.

A SOTE másodjára sem tudta megoldani a problémát, de továbbították a megkeresést egy halom hivatalnak, de a vége az lett, hogy senki sem tud segíteni.

„Az ügyben mindenki nagyon pozitívan állt az esethez, mindenki segítőkésznek és együttérzőnek mutatkozott, de megoldás, úgy tűnik, még sincs” – mondta az Átlátszónak olvasó. Most Merkely Béla titkárságát kereste meg, hogy kérvényezze az oltást.

A történet külön érdekessége, hogy januárban nem hogy 18 év alattiak nem kaphattak oltást, de senki más sem, aki nem egészségügyi dolgozó, idősotthon lakója vagy nagyon ügyes a rendszer kijátszásában, mégsem tűnt fel senkinek, hogy a TAJ-számhoz tartozó személy akkor még csak 15 éves volt.

444.hu/2021/05/28/nem-jut-vakcinahoz-egy-16-eves-lany-mert-valaki-mas-felvette-az-o-taj-szamara-az-oltast?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?