máj 17, 2021
9 Views
0 0

Nem is gondolná, milyen csodákat tehetünk vele: mire használhatjuk még a sütőpapírt?

Written by

Többnyire a konyhában használjuk a sütőpapírt, amikor például, kibéleljük vele a tortaformát, hogy ne ragadjon bele a süteményünk, de a fagyasztott pizza alá is mindannyian biztosan rakunk egy darabkát, mielőtt betoljuk a sütőbe. A bildderfrau.de szakértői összegyűjtötték, a konyhán kívül hol és mire használhatjuk még a sütőpapírt.

Vízkőfoltok ellen

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy amikor a tészta vize felforrt, kifutott a főzőlapra belőle, és aztán fehér foltok formájában megjelent a vízkő rajta vagy éppen a fürdőszoba vagy a konyha króm csaptelepe lesz állandóan vízkőcseppes. Egy darab sütőpapír tökéletes megoldás lehet a lerakódott vízkő eltávolítására mindenféle vegyszer nélkül. Egyszerűen csak gyűrjük össze egy kis galacsinná, majd finoman dörzsöljük át vele a felületeket és már készen is vagyunk.

(A legfrissebb hírek itt)

Tölcsér helyett

Szeretnénk sót önteni a sószóróba, de épp nincs kéznél tölcsér? Semmi gond! Könnyedén készíthetünk egyet egy kis darab sütőpapírból. Vágjunk ki egy kört a sütőpapírból, majd kétszer hajtsuk félbe, végül az alját vágjuk ki. Ráadásul a sütőpapír víztaszító, így akár folyadékok töltésére is bátran használhatjuk.

Megszabadulhatunk a rozsdától is

Megkezdődött a kerti szezon. Ha a téli pihenő alatt berozsdásodtak a kerti eszközeink, a lapátunk és a gereblyénk stb., tegyük a következőt. Miután eltávolítottuk a rozsdát például egy lejárt szavatosságú ketchuppal vagy kólával, amelyek tökéletes tisztítószerek ebben az esetben, használjunk egy darab sütőpapírt annak érdekében, hogy a rozsda ne jöjjön a későbbiekben se vissza. Hogy mit kell tennünk ehhez? Ne öblítsük le vízzel a bekent kerti szerszámainkat, hanem egyszerűen sütőpapírral dörzsöljük át azokat.

Ha beszorult a zsanér vagy a cipzár

Beszorultak az ajtó zsanérjai vagy nem mozdul a cipzár? Dörzsöljük meg mindkettőt egy darabka sütőpapírral. Hogy miért? A sütőpapírban található található paraffin segít ugyanis, hogy újra könnyen csússzon például a nadrágunk cipzárja.

Festőalátétként

A gyerekek gyakran barkácsolnak, festegetnek otthon. A sütőpapír pedig ideális megoldás lehet, hogy megakadályozzuk például a konyhaasztal összekarcolását, -festését. Ráadásul könnyen lejön a sütőpapírról a kosz nagy része, így nem kell rögtön kidobnunk, többször is használhatjuk.

Harisnyavédőként

A finom anyagú ruhadarabjaink, sokszor ugyan véletlenül, de előfordul, hogy a fiókból, szekrényből kivéve beleakadnak valamibe. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor kihúzódik egy szál a finom gyapjú pulcsinkból vagy éppen kiszakítja az új harisnyánkat egy szálka. Hogy ezt a problémát elkerüljük, a fiókunkat béleljük ki egy darab sütőpapírral.

(Ez is érdekelheti: Könnyítse meg a saját dolgát a konyhában! Íme, néhány praktikus öltet, ami Önnek is hasznos lehet)

Egy gyerekkönyv is segíthet a nehéz időszakban?

A sok száz elbűvölő klasszikus mese mellett miért ne lehetne olyan is, amelyik arról mesél, milyen gyerekként átélni egy válást? Vagy arról, hogy az életnek az elmúlás is része? Gyerekekkel foglalkozó szakemberek, meseterapeuták és pszichológusok gyűjtötték össze azokat a könyveket, amik nehéz kérdésekről és élethelyzetekről mesélnek. Pontosan úgy, ahogyan azt a mesében elképzeljük: világosan, őszintén és bátran.

www.blikk.hu/eletmod/tippek/sutopapir-hasznalat-tippek/qe6y8xq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?