jún 8, 2021
1 Views
0 0

Nem hatott a nyaralóárakra a vírus, tovább drágultak

Written by

Nem hatott a nyaralóárakra a vírus, tovább drágultak

Az országos lakáspiaci áraknál a koronavírus-járvány tavaly tavaszi megjelenése megtorpanást hozott, a legnépszerűbb térségek nyaralóinál viszont kétszámjegyű volt a drágulás.

Az ingatlan.com csaknem 40 ezer hirdetés alapján vizsgálta, hogy alakult a legfelkapottabb nyaralóövezetekben a lakóingatlanok iránti kereslet, és ez hogyan befolyásolta az árakat – tudatta az MTI.

Az elemzés szerint a Velencei-tónál Gárdonyban az átlagos négyzetméterár idén június elején 655 ezer forint volt: ez 20 százalékos emelkedés éves szinten. Velencén 17 százalékkal, 618 ezer forintra nőttek a négyzetméterárak.

A Balaton északi partján, a Veszprém megyei településeken 756 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, ami 35 százalékos növekedést jelent. A kiugró mértékű drágulásban szerepet játszott, hogy a kínálat 40 százalékkal csökkent.

A Balaton déli partján lévő településeken 700 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterár:ez 20 százalékos drágulás.

A tó mindkét partján vannak olyan települések, például Tihany, Alsóörs vagy Szántód, ahol egymillió forintot meghaladó négyzetméterárakkal találkozhatnak az érdeklődők.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a közleményben kifejtette, a Balaton-parti településeken tapasztalható egymilliós átlagos négyzetméterárakat egyebek mellett az okozza, hogy számos új lakóingatlan épül a térségben értékesítési céllal.

A Velencei-tó és a Balaton mellett A Tisza-tónál és a Dunakanyar környékén is nagy drágulást tapasztaltak. A régió népszerű települései közül Zebegényben, Nagymaroson, Visegrádon idén júniusban 457-542 ezer forintért kínálták eladásra az ingatlanok négyzetméterét, ez 44-59 százalékos éves drágulásnak felel meg.

Kisorosziban 80 százalékkal, Tahitótfaluban pedig 43 százalékkal emelkedtek az árak.

Egekben az ingatlanárak

atv.hu 

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210608-nem-hatott-a-nyaraloarakra-a-virus-tovabb-dragultak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?