márc 30, 2021
6 Views
0 0

“Nem akarok belegondolni, mit hoz a holnap” – nehezen bírja a gyászt Sas József özvegye

Written by

“Nem akarok belegondolni, mit hoz a holnap” – nehezen bírja a gyászt Sas József özvegye

Sas József egy thaiföldi nyaralás során kapott agyvérzést két éve. Az énekes és prózai szerepekben is maradandót alkotó érdemes művész azóta küzdött, de végig bízott a felépülésben.

“Sokan azt gondolhatják, Jóskának megváltás volt a halál” – meséli a Blikknek Komjáti Zsuzsa, a színész özvegye.  “Ez nem igaz. Ő igenis élni akart, még így is, ágyhoz szögezve, kiszolgáltatva, elesetten. Éreztem rajta, hogy ott dolgozik még benne valamiféle hihetetlen élni akarás.”

Zsuzsa a nehéz időszakban végig férje mellett volt, ápolta és segítette. A vírus kitörése után csak olyan látogatót engedett be hozzá, aki negatív teszttel rendelkezett, ám sajnos Sas József mégis elkapta a fertőzést. Zsuzsa szerint ez “a sors hihetetlen igazságtalansága és gonosz fintora”.

Karácsony után még viszonylag jó állapotban volt a színészlegenda – emlékezett özvegye. 

“A két ünnep között megnéztük a televízióban a Veréb is madár című filmet. Mindketten imádtuk Kiskabost. Jóska könnye is kicsordult a nevetéstől. Én akkor azt gondoltam, talán van remény, az ő hite és akaratereje segít majd.”

Az állapota azonban rövid időn belül sokat romlott. Január elsején kórházba került, ahol már látogatni is csak ritkán lehetett, végül január 17-én, 82 éves korában elhunyt.

Komjáti Zsuzsa azóta csak ürességet érez, kívül és belül – mondja.

“Rossz egyedül. A családom, a barátaim támogatnak, persze, távolról, mert vigyáznom kell magamra. Vigyáznunk kell magunkra!  Nem tudom, mit hoz számomra a holnap meg a holnapután. Nem is akarok, de nem is merek belegondolni.”

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210330-nem-akarok-belegondolni-mit-hoz-a-holnap-nehezen-birja-a-gyaszt-sas-jozsef-ozvegye

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?