ápr 29, 2021
4 Views
0 0

Nehezen házasodnak a szlovákok

Written by

A szlovákiai jegyespárok 1918 óta tavaly kötötték a legkevesebb házasságot – írja a helyi Statisztikai Hivatalra hivatkozva a korkep.sk.   A lap szerint ennek az oka az volt, hogy a hatóságok a koronavírus-járvány miatt korlátozták a menyegzőn részt vevő vendégek számát.   

Szlovákiában tavaly tavasszal, a pandémia első hulláma idején esett vissza drasztikusan a házasságkötések száma.. A lap megjegyzi, hogy a tavaszi visszaesést az óvintézkedések enyhítésével a nyári hónapokban sem sikerült bepótolni.

Zuzana Podmanická, a Statisztikai Hivatal lakosságstatisztikai részlegének igazgatója azt mondta, hogy meglepetés volt számukra, hogy tavaly év elején, közvetlenül a járvány kitörése előtt nagyon sok házasságkötés volt, amely a szakember szerint a mágikus időpontoknak és a szökőévnek volt köszönhető. Hozzátette: ezután nagy visszaesés következett, elsősorban április második felében és májusban.   

A szakemberek azt is megfigyelték, hogy Szlovákiában is egyre idősebb korban házasodnak az emberek.  Az önálló Szlovákia megalakulásától (1993) a jegyespárok kora átlagosan kilenc évvel emelkedett.

index.hu/kulfold/2021/04/29/nehezen-hazasodnak-a-szlovakok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?