febr 21, 2021
5 Views
0 0

Néhány hónapja drámai videóval üzent, most azt sem tudni, él-e még a bebörtönzött dubaji hercegnő

Written by

Néhány hónapja drámai videóval üzent, most azt sem tudni, él-e még a bebörtönzött dubaji hercegnő

Latifa bin Mohammed al-Maktoum 2018-ban megpróbált megszökni Dubajból, de apja katonái hazahozták. A legutolsó információk szerint egy dubaji villában él, szinte bebörtönözve.

“A fürdőszobában veszem föl ezt a videót, mert ez az egyetlen helyiség a házban, amit be tudok zárni, a szobám ajtajához nincs kulcs” – ezt mondja a mobiltelefonnal felvett videón Latifa bin Mohammed al-Maktoum, azaz Latifa hercegnő, Dubaj uralkodójának lánya.

A BBC-n nyilvánosságra hozott felvételeken a hercegnő azt állítja, hogy egy villában van Dubajban, amelyet gyakorlatilag börtönné alakítottak át. A börtönvillában nincs senki, csak a Latifát fogva tartó rendőrök, akik a házból kilépni sem engedik a hercegnőt. Latifa így már évek óta nem látta a napot. Azt állítja, azóta van bezárva, amióta 2018-ban megpróbált megszökni, de apja katonái hazahozták India partjaitól – írja a 444.

A hercegnő azt mondja, nem tudja, mikor engedik ki, minden nap aggódik a biztonságáért és az életéért.

A felvételek még hónapokkal ezelőtt készültek, akkor Latifa külföldi barátja és rokonai még online tartani tudták vele a kapcsolatot, ami viszont hónapokkal ezelőtt egyik pillanatról a másikra megszakadt. Azóta nem tudni, Latifa egyáltalán él-e, ezért a barátai nyilvánosságra hozták a felvételeket, így próbálva nyomást gyakorolni az Egyesült Arab Emírségekre és Dubaj sejkjére, Latifa apjára, Mohammed bin Rashid al-Maktoumra.

Az ENSZ is információkat követelt a hercegnőről az Emírségektől, de a dubaji uralkodó család csak egy közleményt adott ki, amelyben azt írják: Latifával minden rendben, köszönik az érdeklődést. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210221-nehany-honapja-dramai-videoval-uzent-most-azt-sem-tudni-el-e-meg-a-bebortonzott-dubaji-hercegno

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?