márc 30, 2021
9 Views
0 0

Negyvenöten meghaltak Tanzániában az elnök temetési szertartásán

Written by

Pánik tört ki Dar es Salaamban az Uhuru stadion bejáratánál, ahova a gyászoló tömeg azért érkezett, hogy megemlékezzen John Magufuliról, az ország elnökéről, aki március 18-án halt meg.

„Sokan be akartak jutni a stadionba és néhányan nem voltak elég türelmesek. Olyan erősen próbáltak befurakodni a tömegen át, hogy pánik tört ki. Végül negyvenöten meghaltak” – mondta Lazaro Mambosasa rendőrfönök az AFP-nek.

Az eset még a múlt héten történt, ám eddig csupán öt halálos áldozatról beszéltek, a valódi számokat csak ma hozta nyilvánosságra a rendőrség. Az elnök holttestét napokig utaztatták az ország nagyobb városaiba, hogy leróhassa a kegyeletét, aki szeretné, míg végül szülőfalujában, Chatoban temették el, ahol előbb a róla elnevezett stadionban ravatalozták fel.

Magufuli ravatala Chatoban, szülőfalujában, a róla elnevezett stadion közepénFotó: -/AFP

Magufuli 61 éves korában halt meg. A hivatalos indoklás szerint a szívével voltak gondok, ám a halálának bejelentése előtt már három hete nem szerepelt sehol az elnök. Az ellenzéke szerint valójában koronavírusban halhatott meg.

Az ő esetében azért lenne érdekes, ha bebizonyosodna, valóban a vírus okozta a halálát, mert híres vírustagadó volt. Februárban például azt hangoztatta, hogy az ország imádsággal győzte le a járványt. Aztán később elismerte, hogy vannak fertőzöttek az országban, de a pontos számukról semmilyen információt nem adtak közre és járványügyi intézkedéseket sem léptettek életbe. (AFP)

Kapcsolódó

444.hu/2021/03/30/negyvenoten-meghaltak-tanzaniaban-az-elnok-temetesi-szertartasan

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?