ápr 27, 2021
2 Views
0 0

Negyedszerre sem kellenek senkinek Vajna Tímea ékszerei

Written by

Az ember legjobb barátjának egyik fajtája, az alabaj már nemzeti ünnepel büszkélkedhet Türkmenisztánban, ahol nem csak nemzeti fajtaként tartják számon ezt az állatot, de óriási tisztelet is övezi – tájékoztatott róla az MTI. 

Az elmúlt hétvégén volt az első alkalom, hogy ünnepnappal is tisztelegtek a közép-ázsiai juhászkutyák előtt. A nevezetes négylábú iránti rajongását az országnak jól példázza, hogy Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök korábban már egy hatalmas aranyozott műemléket is állíttatott a fajtának és ódát is írt hozzá. Ilyen kutyát ajándékozott az ország vezetője Vlagyimir Putyin orosz államfőnek, amikor vendégül látta őt Türkmenisztánban 2017-ben. Egyébként a közép-ázsiai juhászkutya napja egybeesik az akhal teke lófajta hagyományos ünnepnapjával, ugyanis a lótenyésztés része az ázsiai ország nemzeti kulturális örökségének. 

A vasárnapi ünnepségen versenyt hirdettek, amelyen kiválasztották a legjobb közép-ázsiai juhászkutyát is. A győztes egy medált kapott, amit Berdimukhammedow fia, Serdar alelnök akasztotta a kutya nyakába, az állat tulajdonosa pedig egy autót kapott.

index.hu/mindekozben/poszt/2021/04/27/negyedszerre-sem-kellenek-senkinek-vajna-timea-ekszerei/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?