márc 30, 2021
7 Views
0 0

Négy magyar animáció is versenybe került idén az Annécy Filmfesztiválon

Written by

Négy magyar alkotás is versenybe került idén az Annécy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon: három munka a vizsgafilmek között, egy kisfilm pedig az alkalmazott animációs filmek kategóriájában versenyez június 14. és 19. között a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléjén.

A fesztivál idei programjába beválogatott négy magyar animáció közül három a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemhez (MOME) kötődik, egy pedig a budaörsi Illyés Művészeti Szakképző Akadémián készült – olvasható a franciaországi filmes szemle honlapján.

A MOME megbízásából született meg az intézmény névadója, Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulójára a Moholymotion című kisfilm, amely az alkalmazott animációs filmek között száll versenybe.

Hatalmas siker, hogy a világ talán legjelentősebb animációs seregszemléjén versenybe kerül Moholy-Nagy Lászlóról készült filmünk, de még nagyobb siker, hogy rengeteg helyre, számtalan nézőhöz jutottak el Moholy-Nagy életművéről készült tartalmaink: a riportok, a dokumentumfilm és az animációs film is

– hangsúlyozta az MTI-nek Kollarik Tamás producer. A Moholymotiont a Hen animációs stúdió készítette. 

[embedded content]

MOMÉ-s alkotások az Annécy Filmfesztivál diplomafilmes versenyébe is meghívást kaptak.   Mostoha Marcell Avant címmel készített csaknem négyperces animációt az absztrakt térről, Lerch Júlia Needs című 3D-s kisfilmje pedig azt kutatja, miként változnak és hogyan befolyásolhatók az emberi szükségletek.

Ugyancsak a diplomafilmek versenyében szerepel az Illyés akadémiás Szegedi Adél Jelszó a *********-hoz című animációja, amely gyermekkori emlékeket, naplójegyzeteket és ezek felnőttkori értelmezéseit járja körül.

index.hu/kultur/2021/03/30/annecy-animacios-filmfesztival-magyar-versenyfilmek/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Kultúr
banner

Vélemény, hozzászólás?