márc 31, 2021
10 Views
0 0

Négy gólt lőve hozta a kötelezőt a magyar válogatott Andorrában

Written by

A magyar csapat egy durva meccsen aratott győzelmet.

A magyar labdarúgó válogatott Andorra ellen lép pályára szerda este világbajnoki selejtezőn. A múlt héten a lengyelek elleni hazai 3-3-as döntetlennel kezdte a sorozatot, majd San Marinoban nyert 3-0-ra.

A magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi azt mondta a meccs előtt, hogy kizárólag a három pont megszerzését tartja elfogadhatónak. A válogatott több alapembere is hiányzott, a klubcsapataikba visszarendelték Willi Orbant, Gulácsi Pétert és Sallai Rolandot is, míg Szoboszlai Dominik már hosszú ideje sérült, ezért kénytelen volt kihagyni a meccset.

Andorrával kapcsolatban van egy kellemetlen emléke a szurkolóknak: 2017 nyarán 1-0-ás vereséget szenvedett tőlük a magyar csapat vb-selejtezőn. A mostani sorozatban Andorra két vereséggel rajtolt, Albánia és Lengyelország is legyőzte őket.

Az első félidő hosszabbításában egy szöglet után Nikolics emelte középre a labdát, amit Fiola bólintott 5 méterről a kapuba. 0-1.

A magyar csapat ott folytatja a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta. Az 51. percben Nikolics adott be a jobboldalról és Gazdag fejelt a kapuba. Josep Gómes már csak a hálóban érte utol a labdát. 0-2.

Nagy Ádám ívelte középre a 16-os elé a labdát az 58. percben, amit Szalai csúsztatott Kleinheisler elé, aki két védő mellett 5 méterről a jobb sarokba gurított. 0-3.

Varga Roland végzett el szabadrúgást a 89. percben 20 méterről középről, a jobb kapufáról Nego elé került a labda, aki köszönte szépen és berúgta közelről. 0-4.

A 90. percben Hangya kezére pattant a labda a magyar 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Pujol belőtte, szépítette Andorra. 1-4. És ezzel véget is ért a meccs.

© MTI/AP/Joan Monfort

A kezdőcsapatok:

Andorra: Josep Gómes – M. San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra – Alex Martínez, M. Vieira, Vales, Cervós – R. Fernández, Aláez

Magyarország: Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila – Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt, Hangya Szilveszter – Nikolics Nemanja, Szalai Ádám

hvg.hu/sport/20210331_Andorra_Magyarorszag_vilagbajnoki_selejtezo#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?