okt 14, 2020
15 Views
0 0

Negatív lett a lengyel kormányfő tesztje, de így is marad még karanténban

Written by

Reggel 4 hírlevél

Amit tudni kell, minden reggel.

Morawiecki miniszterelnökFotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via AFP

Negatív lett a karanténban lévő lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki vírustesztje – közölte Piotr Müller kormányszóvivő. Hozzátette, hogy a miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást.

Korábban Morawiecki a Facebookon azt jelentette be, hogy kötelező karanténba vonul miután egy olyan emberrel érintkezett, akiről kiderült, hogy vírusfertőzött. Az illető, egy kormányalkalmazott, a lengyel kormányőrség (SOP) tisztje. A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia.

Michal Dworczyk, a miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője egy sajtóértekezleten elmondta, hogy Morawiecki egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban és „a körülményekhez képest jól érzi magát”.

Lengyelországban a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei. Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a fertőzöttek száma. Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, ezzel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret. Több mint 3100 ember meghalt. (MTI)

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/14/negativ-lett-a-lengyel-kormanyfo-tesztje-de-igy-is-marad-meg-karantenban

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?