febr 19, 2021
2 Views
0 0

NB II: Husztinak nincs megfelelő végzettsége, mégis vezetőedző lesz

Written by

Az NB II-ben listavezető Debreceni VSC kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó-szövetséghez az új szakvezető, Huszti Szabolcs miatt. A korábbi válogatott játékosnak még nincs olyan edzői diplomája, amellyel hivatalosan vezetőedzőként ülhetne le a kispadra a másodosztályban, ám az MLSZ ennek ellenére engedélyt adott neki – számolt be róla a debsport.com.

Huszti Szabolcs lett a DVSC vezetőedzője (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)


Hirdetés

Az élvonalba vágyó DVSC kedden menesztette Kondás Elemért, s bejelentette, hogy a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros veszi át a csapat irányítását.

A szövetség regisztrációs kártya szabályzata alapján az NB II-es bajnokságban A- vagy pro licences végzettség kell ahhoz, hogy a jegyőzkönyvben egy szakember vezetőedzőként szerepeljen. Huszti Szabolcs még nem rendelkezik ilyen papírral, Toldi Gábor azonban pro licences tréner.

A Debreceni Sportélet megkereste az MLSZ-t Huszti kinevezése kapcsán, s kiderült, a szövetség engedélyt adott arra, hogy Huszti átmenetileg vezetőedzőként szerepeljen a bajnoki mérkőzéseken.

„A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ, figyelemmel a Covid-járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos regisztrációs kártya szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig (UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021. ősz) engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB II-es sportszervezetnél az A-licences előírással érintett beosztás betöltését” – reagált az MLSZ.

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-husztinak-nincs-megfelelo-vegzettsege-megis-vezetoedzo-lesz-2811215

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?