okt 17, 2020
6 Views
0 0

NB I: Böde Dániel védőként is játszhat a Paksban

Written by

A megújulás érdekében Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője szerint fontos új kihívást találnia Böde Dánielnek, s lehet, hogy a megoldás a hátsó alakzatban keresendő.

A paksi csapatkapitányra, Böde Dánielre szinte minden poszton lehet számítani (Fotó: Tumbász Hédi, archív)


Hirdetés

A Paks csapatánál nem lehet nem észrevenni a változásokat, amelyeket Bognár György eszközölt vezetőedzői kinevezése óta. Amikor szeptember 22-én kiderült, a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó váltja Osztermájer Gábort a kispadon, a gárda négy forduló után egy ponttal sereghajtó volt a bajnokságban, azóta viszont mindkét bajnokiját megnyerte (az MTK Budapestet 4–0-ra, a DVTK-t 2–1-re verte meg), és fellépett a hetedik helyre. A szakember lehetőségeit alapjaiban határozta, határozza meg, hogy a koronavírus-járvány a paksiak keretét is elérte, mégis kevesen gondolták, hogy a csapat kapitányát, Böde Dánielt Diósgyőrben a középpályán veszi számításba, az pedig pláne nem fordult meg a fejükben, hogy a Kaposvár elleni felkészülési találkozón középső védőt játszat vele…

„Vannak problémáink, főleg a védelemben, mást ne mondjak, Szabó János is megsérült, így újabb fontos ember esett ki ebből a csapatrészből      – árulta el lapunknak Bognár György.      – Böde Dániel a Rákóczi ellen azért futballozott a védelem tengelyében, mert minden lehetőségre fel kell készülni – ha valakinek, neki van annyi rutinja, hogy ebben a szerepkörben is jól teljesítsen. Az előző fordulóban, Diósgyőrben középső középpályást játszott, a hatos pozíció volt az övé, és bár akadt egy-két helyezkedési hibája, a hozzáállását nem érhette kritika, amíg a sérülése után erővel bírta, tudott segíteni a csapatnak. Annak egyébként semmi értelmét sem látom, hogy elöl álldogáljon, és arra várjon, majdcsak játékba hozzák. Olyan kihívást kell neki találni, amelyben megújulhat és élvezi a futballt! Ha sikerül, sokat nyerünk vele.”

Két győztes bajnoki után a harmadikat is meg akarják megszerezni Pakson, ugyanakkor gondot jelent, hogy a válogatott miatti szünetet nem tudták úgy felhasználni, ahogyan szerették volna.

„Nem állíthatom, hogy akadálymentes időszak van mögöttünk, hiszen vannak sérültjeink, ráadásul még mindig kísért a koronavírus      – folytatta Bognár György.      – Az egyharmada nem edzett annak a tizennégy-tizenöt labdarúgónak, aki kezdő lehetne, és bár annyival beljebb vagyunk, hogy jobban megismertük egymást, olyan munkát nem lehetett végezni, amellyel előreléptünk volna. Nagyon kellett az a hat pont, amelyet az előző két fordulóban megszereztünk, a játékosok abból a helyzetből kihozták a maximumot. A felfogásunkon a gondok közepette sem változtatunk, vasárnap a ZTE ellen is úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk.”

 BÖDE: KÖZÉPEN, A KAPUSPOSZTON KÍVÜL BÁRMIT MEG TUDOK OLDANI
 

Böde új szerepéről a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek beszélt.

„A legutóbbi edzőmérkőzésen belső védő voltam, a bajnokin védekező középpályás, majd meglátjuk, a mester hol számít rám. Ez most egy új helyzet, ahogy öregszik az ember, úgy kerül egyre hátrébb. De ez nem újdonság számomra, mert ezeken a posztokon már játszottam, sőt itt kezdtem. Megpróbálom megállni a helyemet ezeken a posztokon is. Ha védekező középpályást játszok, egész más a feladatom, de természetesen az ember minden meccsen gólt szeretne rúgni, vannak szögletek, aztán hátha az ember egyet-egyet be tud fejelni, vagy besodorni, vagy berúgni, vagy bárhogy a labdát a kapuba juttatni” – nyilatkozta Böde Dániel, aki a korábbi, paksi csapattársról, a válogatottban góllal bemutatkozó Könyves Norbertről is szót ejtett.

„Nagyon szurkoltam neki, mert még a mai napig visszajár Paksra, jó kapcsolatban vagyunk vele, most hétvégén ő is idelátogat, bízom benne, hogy most itt nem lesz annyira sikeres, mint előtte volt. Inkább a szélén szokott játszani, onnan jön befelé, én pedig szélső védő nem hiszem, hogy leszek, középen, a tengelyben – a kapusposzton kívül – bármit meg tudok oldani, legalábbis bízom benne. Ha mégis összejön, akkor egy Könyves-Böde csata mindenesetre pikáns lehet: fizikálisan még fel tudom venni vele a versenyt, ha gyorsaságban már nem is.”

NB I, 2020–2021, 7. FORDULÓ
  HELYSZÍN JÁTÉKVEZETŐ  Nézőszám
OKTÓBER 16., PÉNTEK
Kisvárda–Ferencváros 0–2 Kisvárda, Várkerti Stadion Berke Balázs  3 122
OKTÓBER 17., SZOMBAT
14.45: Budafoki MTE–DVTK Budapest, Budafoki MTE Sporttelep    
17.00: Újpest–Mezőkövesd Budapest, Szusza Ferenc Stadion    
19.30: Puskás Akadémia–MTK Felcsút, Pancho Aréna    
OKTÓBER 18., VASÁRNAP
14.30: Paks–ZTE Paks, Városi Stadion    
17.00: Honvéd–Mol Fehérvár Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion    
Az összes mérkőzést az M4 Sport közvetíti.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-bode-daniel-vedokent-is-jatszhat-a-paksban-2789977

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?