ápr 30, 2021
6 Views
0 0

Navracsics Tibor cáfolja a brüsszeli lobbizást az egyetemi pénzekért

Written by

A volt uniós biztos nem zárja ki, hogy jövőre képviselőként tér vissza.

A 168.hu oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban Navracsics Tibor tételesen cáfolta, hogy az Európai Bizottság képviselőivel az uniós újjáépítési csomag magyar egyetemekre fordítható keretéről tárgyalt Brüsszelben. Korábban az Euronews írt arról, hogy 12 EP-képviselő levélben kérte Ursula von der Leyen bizottsági elnököt, a jövőben ne finanszírozzák a magyar egyetemek fejlesztését, mert a pénzek eltűnhetnek az alapítványi struktúrában, nem biztos, hogy az Orbán-kormány az egyetemek fejlesztésére szánná az uniós pénzt.

A 444.hu csütörtöki cikke szerint a volt uniós biztos azért ment Brüsszelbe, hogy eloszlassa az Európai Bizottság fenntartásait, meggyőzze az illetékeseket, nyugodtan adjanak akkor is pénzt az egyetemekre, ha azok már nem a magyar állam tulajdonai.

Fiala János kérdezte a kormánybiztost Fudan Egyetem gazdasági konstrukciójáról is, de ő pontos ismeretek híján erre nem akart válaszolni, de újra sürgette a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolatainak helyreállítását. Szerinte a 2024-es EP-választások után jöhet el a pillanat, amikor a Fidesz vagy a Néppárt változtathat véleményén.

A 2022-es parlamenti választások eredményét rendkívül fontosnak tartja. Szerinte annak lebonyolítására nem jelent veszélyt a koronavírus-járvány. A műsorban Navracsics Tibor azt is elárulta,  nem tartja elképzelhetetlennek, hogy akár egyéni mandátumot szerezve jövőre újra parlamenti képviselő legyen. Úgy fogalmazott, számol ezzel, de nem számít rá. Nem otthonában, Veszprémben fog indulni, mert a körzetnek már „van egy kiváló képviselője”.

24.hu/kozelet/2021/04/30/navracsics-tibor-cafolja-a-brusszeli-lobbizast-az-egyetemi-penzekert/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?