máj 9, 2021
19 Views
0 0

Napról napra: Augusztusig biztosan szükség lesz a védettségi igazolványra

Written by

Péntek éjfélig regisztrálhattak a 16 és 18 év közötti fiatalok az oltásra. Ez a korosztály Pfizer vakcinát kap a jövő héten. A hétvégén a pedagógusok is megkapták második oltásukat. Sinopharm, Szputnyik és AstraZeneca oltásra pedig bárki foglalhat online időpontot, aki regisztrált.

Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet a koronavírus ellen kifejlesztett kínai Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását. Eközben a védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya, 1 millió 200 ezer adag Sinopharm-szérum érkezett Magyarországra. A szerződés értelmében hazánk még 1 millió 700 ezer dózist vár Kínából. A szállítmányt a külgazdasági és külügyminiszter fogadta.

Az időseknél is hatásos a Sinopharm-vakcina – erről Menczer Tamás beszélt. Az államtitkár ismertette: a rendelkezésre álló adatok szerint nincs jel arra, hogy eltérő hatása lenne fiatalabbak és idősebbek esetében.

Kitüntette Karikó Katalin biokémikust az Emberi Méltóság Tanácsa. A magyar tudós a BioNTech cég alelnökeként vállalt nagy szerepet a Pfizer vakcina kifejlesztésében. Karikó Katalin beszédében azt mondta, hogy nagy megtiszteltetés számára ezt a kitüntetést megkapni, és bár több évtizede külföldön él, de családjával együtt mindig is magyar maradt.

Hivatalosan is bejelentette Dobrev Klára: elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, de ez nem érte meglepetésként az ellenzéki pártokat. Az LMP és az MSZP azt mondta: ha kell támogatják Gyurcsány Ferenc feleségét, de Karácsony Gergelyt szívesebben látnák miniszterelnök-jelöltnek. A Jobbik egyelőre hallgat az új riválisról.

Nem kér bocsánatot és nem bánta meg kijelentését Hadházy Ákos. A politikus Adolf Hitlert és Orbán Viktort állította párhuzamba. Az ellenzéki pártok többsége hallgat a botrány miatt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy vélte, nem fér bele a politikai kultúrába az ilyen jellegű megnyilvánulás.

Újabb kijelentése miatt kényszerült bocsánatkérésre Karácsony Gergely. A főpolgármester a The Economist című lapnak adott interjút, amelyben úgy fogalmazott: „Orbán Viktor alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok.” Karácsony közösségi oldalán azt írta: viccnek szánta a megjegyzést, ez rossz vicc volt, nem kellett volna.

HírTV

hirtv.hu/naprolnapra/naprol-napra-augusztusig-biztosan-szukseg-lesz-a-vedettsegi-igazolvanyra-2521359?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?