máj 2, 2021
5 Views
0 0

Napról napra: A cél most az ötmillió beoltott

Written by

Állatkertek, vadasparkok, színházak, múzeumok és edzőtermek – csak pár hely azok közül, amelyeket a hétvégétől már látogathatnak a védettséggel rendelkezők. Ezeket a szolgáltatásokat pedig a védett emberek kiskorú, még be nem oltott gyerekei is igénybe vehetik.

Alkotmányellenesnek és diszkriminatívnak tartja több ellenzéki politikus a védettségi igazolványt. Az Adatvédelmi Hatóság elnöke ezzel szemben leszögezte: sem alkotmányossági, sem adatvédelmi kérdéseket nem vet fel, ha a védettségi igazolvány bemutatását kérik.

Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó mentességét tartalmazó törvényjavaslatot – ezt a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be. Ez azt jelenti, hogy a 25 év alattiaknak január 1-jétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a keresetük után. Az intézkedés akár egymillió fiatalt is érinthet.

A miniszterelnököt sértegette és piros lapot mutatott neki Jakab Péter a parlamentben. A DK frakcióvezető-helyettese az emberi erőforrások miniszterét bírálta, a Párbeszéd szerint pedig hazánkban hunytak el a legtöbben a járvány következtében. Orbán Viktor az oltásellenes kampányok visszavonására kérte a baloldalt.

Az ellenzéki pártok frakciói nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását – ez derült ki az erről szóló parlamenti vitán. A kormány azzal indokolta a meghosszabbítás szükségességét, hogy gyors döntéseket lehessen hozni akkor, amikor a járványhelyzet ezt indokolja.

HírTV

hirtv.hu/naprolnapra/naprol-napra-a-cel-most-az-otmillio-beoltott-2520989?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?