márc 31, 2021
5 Views
0 0

Naponta átlagosan 1000 életet követelt a koronavírus a múlt héten az Egyesült Államokban

Written by

Csaknem 150 ezer szívvel rajzolnak tele egy Temze-parti falat Londonban, hogy így állítsanak emléket a koronavírus-járvány brit áldozatainak. Az országban ezen a héten oldották fel a legszigorúbb járványügyi intézkedéseket. Franciaországban a járvány második hullámának kezdete óta nem volt ennyi beteg az intenzív osztályokon. Az Egyesült Államokban naponta 1000 ember hal meg a koronavírus szövődményeiben. Az ATV Híradó összeállítása.

Az Egyesült Államokban naponta 1000 ember hal meg a koronavírus miatt

Románia

Romániában nehezíti az oltási programot, hogy ugyan rendelkezésre áll elég mennyiségű oltóanyag, sok idős ember nem tudja, hogy hogyan regisztráljon az oltásra. Ez különösen a falvakban élő idős lakosság beoltásában jelent problémát.

Egy román háziorvos szerint az is probléma, hogy a vidéken élő idősek nem tudnak messzire utazni az oltásért, ráadásul a tömegközlekedés sem túl jó, ezrét azt várják, hogy az oltási program a háziorvosoknál is elkezdődhessen, ami minden környéket lefedne.

Németország és Franciaország

A német belügyminiszter bejelentette, hogy határellenőrzést vezetnek be a francia határon, amennyiben Franciaország jelentős területein elterjednek a vírus variánsai.

Franciaországban a járvány második hullámának kezdete óta nem volt ennyi beteg az intenzív osztályokon. Összesen több mint 600 ember került kórházba a fertőzés szövődményei miatt, ami több mint négy hónapon belül a legnagyobb emelkedést jelenti.

Nagy-Britannia

Londonban megható módon állítanak emléket a járvány halálos áldozatainak: a családjaik kezdeményezésére 150 ezer szívet festettek a koronavírus szövődményeiben elhunytak emlékére a Parlament közelében.

Londonban az elmúlt 24 órában nem halt meg egyetlen koronavírusos beteg sem.

Az országban ezen a héten oldották fel a legszigorúbb járványügyi intézkedéseket. A brit miniszterelnök szerint elkerülhető, hogy ismét szigorításokat vezessenek be, amennyiben a lakosok betartják a most életben levő szabályokat, és a vakcinák hatékonyak maradnak.

Egyesült Államok

Múlt héten naponta átlagosan ezer amerikai halt meg a koronavírus szövődményeiben, ami tíz százalékos emelkedést jelent. Szintén nőtt a kórházi kezelést igénylők száma is.

Joe Biden, amerikai elnök szerin, ha nem veszik komolyan a vírust, azzal új fertőzéseket és haláleseteket kockáztatnak.
Tájékoztatása szerint az amerikai felnőtt lakosság 90 százaléka áprilisra jogosulttá válhat arra, hogy megkapja a vakcinát. A regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a 30 milliót az országban.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/kulfold/20210330-naponta-atlagosan-1000-eletet-kovetelte-a-koronavirus-a-mult-heten-az-egyesult-allamokban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?