márc 31, 2021
5 Views
0 0

Nagyon sok a fiatal áldozat: egy 24 éves férfi is meghalt covidban, a negyvenes korosztályból 20-an hunytak el – Többen alapbetegség nélkül

Written by

Nem csillapodik a járvány: ahogy korábban a Blikk is megírta, ma reggelre 6700 új beteget regisztráltak, így 652 433-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. Az elmúlt 24 órában 302 beteg halt meg covid miatt, így az elhunytak száma 20 737-re emelkedett.

A koronavirus.gov oldalán szereplő adatokat átnézve, a ma reggeli összesítésben feltűnően sok a fiatal áldozat: a húszas korosztályból ketten, a harmincasból hárman, a negyvenesek közül pedig húszan vesztették életüket. A legfiatalabb elhunyt egy 24 éves férfi, akinek magasvérnyomás és elhízás szerepel az alapbetegségei között, öt betegnél viszont semmilyen ismert krónikus betegséget nem jelöltek meg a listán.

(A legfrissebb hírek itt)

Az is megfigyelhető, hogy a fertőzés szövődményeinek súlyosságát befolyásoló alapbetegségek között az elmúlt 24 óra 50 év alatti áldozatainál leggyakrabban a cukorbetegség, a magasvérnyomás, illetve az elhízás szerepel.

Mindezekből ugyan nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a mutánsokkal támadó harmadik hullám valóban veszélyes a fiatalabb korosztályokra is. Persze, még most is jóval többen halnak meg az idősebbek közül covidban, de ijesztő látni, hogy a vírus képes legyőzni a fiatalok szervezetét is.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-halalos-aldozatok-fiatalok/be2yc5x

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?