jún 11, 2021
17 Views
0 0

Nagyon sima olasz győzelemmel indult az Európa-bajnokság

Written by

Törökország-Olaszország 0-3

Róma

Törökország: Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Meras – Yokuslu – Karaman, Tufan, Yazici (Ünder, 46.), Calhanoglu – Yilmaz

Olaszország: Donnarumma – Florenzi ( Di Lorenzo, 46.), Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile (Belotti, 81.), Insigne (Chiesa, 81.)

Gól: Demiral (öngól, 53.), Immobile (66.), Insgine (79.)

Mire lehetett számítani a meccs előtt?

Egy jó meccsre. Két olyan csapat nyitotta az Eb-t, akik nem számítanak a torna nagy esélyesének, mégis sokan várnak mindkettőtől meglepetést. Az olasz keret a nevek alapján messze nem favorit, ugyanakkor majdnem három éve veretlenek, a selejtezőn pontot sem vesztettek. A törökök válogatott egy tartósan gyengébb időszak után éppen sikeres átépítés alatt áll, az Eb legfiatalabb keretével, a selejtezőben a franciák sem bírtak velük.

Ehhez képest milyen volt a meccs?

Az első félidőben az olaszok megszállták a törökök térfelét, jellemző, hogy a középhátvéd Chiellini többször ért labdába az ellenfél térfelén, mint a komplett török csapat az olasz kapu és a félpálya között. 14-0 volt a lövések aránya az olaszok javára, de nagy helyzet igazából Chilleni előtt adott csak, a fejesét a léc alól tolta ki Cakir. Az olaszok több 11-est is számon kértek a bírón, egy kezezés valóban annak tűnt. A második félidőben aztán simán bedarálták az olaszok a fáradó és a támadást teljesen feladó törököket.

Ehhez kellett egy öngól is, aztán Immobile és Insigne is betalált, utóbbi óriási kapushiba után.

A bizonyos kapushiba.

Aki a törökökért szorít, merítsen erőt abból, hogy eddig mindig kikaptak a nyitómeccsükön, 2008-ban is, amikor a végén bronzérmesek lettek. Erre azért most édeskevés esély van a látottak alapján. Aki az olaszokért szorít, annak jó estéje van, soha nem rúgtak még három gólt Eb-meccsen.

Volt térdelés?

Nem, de egyik csapat sem szokott.

Himnuszéneklést ki nyerte?

Döntetlen, de bárki más lenyomtak volna.

Ki volt a meccs embere?

A gólt szerző és gólpasszt adó Immobile és a balhátvéd Spinazzola. Az UEFA-nál utóbbi, nálunk is inkább ő.

A lelátó embere

Amiről elhíresül majd az Eb

A szponzor miniautó, ami kiviszi a labdát a kezdőrúgáshoz. Katarban Bede szerint már drón lesz, Király kolléga szerint Iránban középhatóságú rakétával lőnék be a labdát. Elkészült a szponzormobil hőtérképe is.

Érdekes, de semmire sem jó adat

A törökök szövetségi kapitánya, Senol Günes a legidősebb szövetségi kapitány az Európa-bajnokságon, 69 éves. Az olaszok két középső védője együtt idősebb. Chiellni (36), Bonucci (34). Ennek most az égvilágon semmi jelentősége nincs, később lehet.

Taxisofőrről beszélt a kommentátor?

Igen.

444.hu/foci/2021/06/11/nagyon-sima-olasz-gyozelemmel-indult-az-europa-bajnoksag?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?