okt 13, 2020
6 Views
0 0

"Nagyon nehéz ezt feldolgozni" – a szurkolók hiányáról vallott őszintén a Fradi mestere

Written by

Nagyot változott a magyar futballszeretőkkel a világ a nyár óta, hiszen nem csak a válogatott kapott szárnyra és harcolhatja ki a szereplését a jövő évi Európa Bajnokságon, de a Ferencváros csapata is ott van a Bajnokok Ligájában, ahol a Juventus és a Barcelona lesz többek között az ellenfele. Ennek és az elmúlt két évnek az apropóján mesélt Szerhij Rebrov a gondolatairól hosszabban, elsőként kiemelve az egyik legfontosabbat a selejtezőkkel kapcsolatban:

“Nagyon nehéz ezt feldolgozni a szurkolók nélkül. Különös helyzetben vagyunk, furcsa körülmények között kellett szerepelnünk, más szabályok vonatkoztak a bajnoki meccsekre és a BL-selejtezőkre. Biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb büszkeség lenne bennünk és sokkal jobban megünnepeltük volna a sikert, ha velünk lehettek volna a szurkolóink is. Nehéz volt nélkülük.”

(A legfrissebb hírek itt)

Rebrov edző (balra) és a Fradi játékosai így ünnepelték Uzuni győztes gólját./ Fotó:MTI Koszticsák Szilárd

Rebrov edző (balra) és a Fradi játékosai így ünnepelték Uzuni győztes gólját./ Fotó:MTI Koszticsák Szilárd

Rebrov kiemelte, hogy a Fradinak rendkívül nehéz dolga lesz a csoportkörben, de mindent megtesznek azért, hogy a lehető legméltóbb módon képviseljék az országot, és sikeresen szerepeljenek. A Molde elleni sorsdöntő meccs lefújását követő pillanatokra így emlékszik vissza:

“A feleségem is ott volt a stadionban, a siker után pezsgőztünk, de aludni nem igazán tudtam. Csak ismételni tudom, nagyon nehéz volt a szurkolók nélkül.”

A közösségi oldalakon nincs ott, ellenben személyes ismerősei közül 30-40 gratuláló üzenetet is kapott, akik között egykori csapattársa, a jelenleg ukrán válogatott élén dolgozó Andrij Sevcsenko is ott volt. Az ország hangulata is kicsit hasonló volt, mintha a válogatott lépett volna pályára, mint elmondta:

“Tudtam, hogy az ország nagy része szurkolt nekünk ezeken a meccseken, az emberek boldogok akkor is, ha más klubért szurkolnak. Az egész országot képviseljük nem csak a Ferencvárost.”

Véleménye szerint mindig csak a következő mérkőzésre kell koncentrálni, aztán később kiderül ez mire volt elég, és bár volt más megkeresése is, boldognak érzi magát ott, ahol van, így továbbra is itt látja el feladatait.

Kiemelve a motiváció fontosságát hangsúlyozta:

“A legfontosabb, ha valaki nem motivált, annak mennie kell, és vérfrissítésre van szükség. Félévente három, négy, akár öt játékost is cserélünk, mindenkinek éreznie kell, hogy van konkurencia a posztján, így maradhatunk versenyben.”

És, hogy minek köszönhető a mentalitása, felkészültsége? Az ukrán mester, mint a sikeres emberek többsége nála jobbaktól tanult, tőlük lesett el olyan módszereket, amik neki is hasznára válhatnak:

“Játékoskoromban is nagyon komolyan vettem a felkészülést, és nagyon fegyelmezett voltam. Mindig a csapat érdekeit tartottam szem előtt. Sok edzővel volt dolgom, mindenkitől tanultam valamit, és amiről úgy gondoltam, hogy hasznos, azt beépítettem a saját kelléktáramba. Voltam én is asszisztens edző, sok munkafolyamatot megismertem. Jártam Pep Guardiola és Jürgen Klopp csapatainál, figyeltem az edzéseket. Élvezem, ha fejlődhetek, a folyamat végén pedig kialakul egy saját stílus.”

A svéd Djurgarden, a skót Celtic, a horvát Dinamo Zagreb és a norvég Molde gárdáját is kiverő Ferencváros 25 év után szerepelhet újra a Bajnokok Ligájában./ Fotó: Fradi.hu

A svéd Djurgarden, a skót Celtic, a horvát Dinamo Zagreb és a norvég Molde gárdáját is kiverő Ferencváros 25 év után szerepelhet újra a Bajnokok Ligájában./ Fotó: Fradi.hu

Az Origoval készített interjú során végül arra is fény derült, a sikerrel együtt járnak-e a szurkolók részéről a pillanatok, amikor egy közös fotót kérnek tőle:

“Valamiért a nők nem igazán, de a férfiak annál inkább. Sokan megköszönik, amit elértünk, kérnek egy közös képet vagy egy aláírást, de ez teljesen normális.”

A Ferencváros a Bajnokok Ligája szereplését Október 20-án, egy hét múlva kezdi meg a Barcelona ellen idegenben, mely habár a mesternek is kicsit szürreális még, az M4 a képernyők előtt, a Blikk pedig online közvetíti szöveges formában élőben a találkozót 20:45-ös kezdettel.

(Ez is érdekelheti: A Kijevi Expressz, avagy bemutatjuk Szerhij Rebrov egykori sikereinek helyszínét)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezek az izgalmas alkalmazások várnak az AppGalleryben (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/szerhij-rebrov-interju-ferencvaros-bajnokok-ligaja/pp4dm3p

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?