máj 14, 2021
11 Views
0 0

„Nagyon büszkén viseltem a kerékpársport talán legszebb mezét”

Written by

Folytatódik a tündérmese, egymás után második napon is Valter Attila viselheti az összetettben élen állónak járó rózsaszín mezt a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen.

A magyar versenyző a közösségi oldalán azt írta, rózsaszínes, mosolygós nap volt a péntek.

„Egy nyugodtabb sprintszakaszon sikerült megtapasztalnom mit is jelent a Maglia Rosát viselni Olaszországban. Az egész napot élveztem és nagyon büszkén viseltem a kerékpársport talán legszebb mezét. Tényleg nehéz leírni, hogy milyen érzés is ez, de lehet, csak azért, mert még én magam sem fogtam fel az egészet.

A versenytársaktól kapott elismerés szintén semmihez se fogható, a szemüveget a szakasz előtt például Filippo Gannától kaptam kölcsönbe, Peter Sagan pedig már tudja, hogy Budapesten élek. Ezek olyan dolgok, amiket egy nap alatt nem lehet megszokni, de nem is szeretném!

A támogatás és szurkolás, amit otthonról kapok példaértékű, nem lehetek elég hálás ezért. A nemzetközi sajtó rengeteget érdeklődik Magyarországról és látják, mekkora hatása is van a trikónak kis hazánkban is.

Milánó még messze van, ekkora motiváltságom azonban még sosem volt, mindent megteszek, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el és addig lássam rózsaszínben a világot, amíg megérdemlem azt!”

A verseny szombaton a Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométeren folytatódik.

24.hu/sport/2021/05/14/giro-valter-attila-rozsaszinben-latja-a-vilagot/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?