máj 4, 2021
3 Views
0 0

Nagy változások lesznek a Golden Globe kapcsán

Written by

Az újságírószervezet közlése szerint a következő 18 hónapban számos fekete tagot vesznek fel, és 50 százalékkal növelik a tagságot.

(A legfrissebb hírek itt)

A HFPA (Hollywood Foreign Press Association) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került “diszkriminatív gyakorlata” és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.

A szervezet jelenlegi 86 tagjának – köztük az egyetlen fekete tudósítónak – eljuttatott levelében kiemelte, hogy az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak mindannyiuk számára, és öt pontban vázolta fel a szükséges változtatásokat, amelyek a szervezet működésének minden aspektusát érintik majd.

A javaslatok között szerepel, hogy jelentősen növelik a tagság létszámát, különös tekintettel a fekete tagok toborzására. Továbbá új magatartási kódexet is ígértek.

A HFPA igazgatótanácsa által előterjesztett javaslatok között szerepel, hogy a tagoknak nem kell Dél-Kaliforniában lakniuk, és a tagság az Egyesült Államok más részein élő újságírók előtt is nyitva áll.

(Ez is érdekelheti: Néptelen vörös szőnyeg, világsztárok a kivetítőn: ilyen volt a Golden Globe, amit először rendeztek meg online – galéria)

A tagok nem fogadhatnak el promóciós ajándékokat, valamint nevüket, életrajzukat és hovatartozásukat fel kell tüntetni a szervezet honlapján.

A HFPA vezetősége jelezte, hogy kész testületileg lemondani, ha javaslatait nem fogadják el, és nem sikerül őket időben végrehajtani.

(MTI)

Kiszámítható kölcsönre van szüksége?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/golden-globe-valtozasok-tagok/yl9xebb

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?