márc 29, 2021
3 Views
0 0

Nagy mennyiségű drogot találtak egy 17 éves gyulai fiatalnál a zsaruk

Written by

Kábítószer-kereskedelem miatt kell bíróság elé állnia társának, egy 26 éves, büntetlen előéletű, gyulai férfinak is, aki a vád szerint csekély mennyiségű kábítószerre átadással valósította meg a bűncselekményt.

A vád szerint 2019-ben az akkor 17 éves terhelt ismeretlen forrásból extasy tablettákat, valamint marihuánát szerzett.

(A legfrissebb hírek itt)

A kábítószert anyagi haszonnal értékesítette Békéscsabán és a környező településeken több személynek, megélhetését a kábítószer eladásából biztosította. Egyes ismerőseinek ingyenesen is átadott kábítószert, valamint abból – esetenként ismerőseivel együtt – fogyasztott is. A fiatal férfi vevőkörébe legalább 13 személy, köztük fiatalkorúak is beletartoztak. Kapcsolatban állt a 26 éves másik terhelttel. Neki nemcsak értékesítette a kábítószert, de volt, hogy elcserélték egymás birtokában lévő drogokat. A 19 éves férfi békéscsabai lakóhelyén tartott kutatás során a rendőrök 176 db extasy tablettát és közel 13 gramm marihuánát foglaltak le, az előbbiek egy részét egy tolltartóban találták meg- írja az ügyészség.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű fiatal férfit az előkészítő ülésen történő beismerése esetén is fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra, míg büntetlen előéletű társát felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

A járási ügyészség indítványt tett a 19 éves férfi kapcsán a cselekményével elért haszon vagyonelkobzás keretében történő elvonására, a lakóhelyén lefoglalt kábítószerek elkobzására, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 1,5 M Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

(Ez is érdekelheti: Lecsapott a rendőrség és a TEK egy Pest megyei drogdílerre és a vevőire – Több milliót keresett a kábítószer árulásával)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/marihuana-extasy-17-eves-fiatal/jgcewep

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?