ápr 13, 2021
4 Views
0 0

Nagy külföldi tömeget szívhat a Balatonhoz a nyitás

Written by

Amint nyitás lesz, és jöhetnek a külföldiek, meg fog telni a Balaton, és nem csak hazai vendégekkel, elsősorban a közlekedés blokkolása miatt európaiak jöhetnek – írja a Világgazdaság.

Ismert, Görögország és Horvátország például már megkezdte a kommunikációt a turisták felé, hogy körülbelül mikor és milyen feltételekkel fogad külföldieket, Lázár Judit, a Magyar Beutaztatók Szövetségének (Mabeusz) elnöke a lapnak azt mondta, lassan Magyarország is megtehetné ezt; aki későn kezd el reklámozni, lemaradhat a turistákért folytatott versenyben.

Az idei év elején közel 50 ezer utassal 1,8 milliárd forint bevételben bizakodtak a Mabeusz tagirodái, de ebből ma már csak 35 ezer utasfoglalás maradt, alig több, mint egymilliárd forintnyi bevétel, és semmi garancia arra, hogy ez nem csökken még tovább. 2019-ben szervezésükben megközelítőleg 260 ezer utas jött Magyarországra, a költés 16 milliárd forintnyi volt.

Idén már csak a június után jövő időszakban bíznak az utazásszervezők, de például üzleti turizmusban egyáltalán nem, sok rendezvényt pedig későbbi évekre halasztottak vagy lemondtak.

Az érintettek nagyon bíznak

  • a határnyitásban
  • a repülés újraindulásában
  • a kellő átoltottsági szint elérésében
  • az egységes európai vakcinaigazolványban.

Ami még gondot okoz az ágazatban, hogy a “munkaerőjelölteknek” nehéz megfelelő jövőképet biztosítani. A több nyelven beszélő szakemberek sokan már távoztak.

Az Infostart a közelmúltban már közzétett egy felmérést, amelyből kiderül, a magyarok háromnegyede már nagyon menni akar, de kétharmaduk itthon pihenhet, a Balaton és Budapest nyerhet.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?