márc 4, 2021
7 Views
0 0

Nagy Gergely: „Rettegtem, hogy minden összedől körülöttem”

Written by

A focista ötödik emeleti otthonában tartózkodott, amikor a térséget szerda dél után nem sokkal 6,3-es erősségű földrengés rázta meg. Az emberek, köztük Nagy is, életüket féltve rohantak az utcákra, s az éjszakát is több ezren töltötték a szabad ég alatt. A kapus nem tagadta, maga is szinte sokkos állapotba került.

– Az asztalnál ültem, amikor morajló hangot hallottam, és a tárgyak elkezdtek mozogni a lakásban. Rettegtem, hogy minden összedől körülöttem – idézte fel az hátborzongató pillanatokat lapunk érdeklődésére a Vasas és a Paks korábbi játékosa. – Az ötödikről mindent magam mögött hagyva sprinteltem le az utcára pólóban és rövidnadrágban. Közben a papucsomat elhagytam, mezítláb rohantam. Az egész kb. 10-15 másodpercig tartott, mire leértem, véget ért a rengés. Kirakatok törtek be, kisebb-nagyobb darabokban hullott a házakról a vakolat, a burkolatok megrepedtek az épületeken. Azt hittem, valami felrobbant, csak az utcán tudtam meg, hogy földrengés történt. Itt egyébként nagyon szigorú kijárási tilalom van érvényben, de ezzel most senki sem törődött, mintha fesztivál lett volna az utcán… Nagyon rég láttam ekkora tömeget ilyen kis területen.

(A legfrissebb hírek itt)

A helyiek megpróbáltatásai ezzel nem értek véget. Nem sokkal később egy 5,6-es erősségű földmozgás következett, s az esti, éjszakai órákban is sűrűn érezhettek utórengéseket.

– Amikor kicsit megnyugodtam, felfutottam a telefonomért, és hogy átöltözzek, ekkor jött a következő rengés. Újra rohanni kezdtem, nagyon ijesztő volt, ahogy közben a lépcső mozgott alattam – mesélte Nagy. – Negyvenöt percenként, óránként vannak még 3-as és 5-ös erősség közötti utórengések. Nyilván minél magasabban lakik az ember, annál jobban érezni ezeket, ezért több csapattársamhoz hasonlóan én is hotelba mentem inkább, de sokan a városi parkokban vertek sátrat. Éjszaka is felébredtem és éreztem, mozgott a föld, azt mondják, a kisebb rengések még hosszabb ideig eltarthatnak.

A vakolatdarabok az autókra is ráestek – ezt a képet Nagy készítette a hotelje mellett

A vakolatdarabok az autókra is ráestek – ezt a képet Nagy készítette a hotelje mellett

Vizsgálják az épületeket

Érthető, ha ebben a pillanatban Nagy és társai gondolatai nem a futball körül forognak, a szerdai tréninget le is fújták.

– Itt, Láriszában azt mondják, biztonságos az épületek többsége, a környező falvakban viszont mindent át fognak vizsgálni. Mi egyébként az epicentrumhoz szintén nagyon közeli Tírnavoszban szoktunk készülni, úgy tudom, amint lehet, újra fogunk tréningezni – árulta el Nagy.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Kiégést és alvásszavart okozhat a bezártság? Ezt tehetjük ellene (x)
Új és régi fantasy sorozatokkal érkezik a HBO! (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/nagy-gergely-focista-gorog-foldrenges/jwzf1xe

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?