márc 30, 2021
5 Views
0 0

Nagy a káosz a kismamák oltása körül: a háziorvos feladata lenne ezt soron kívül biztosítani, ám nem mindenki kapott utasítást erre

Written by

A Semmelweis Egyetem március 26-án bejelentette, hogy soron kívül oltják a kismamákat és szoptató anyukákat. A hír hallatán másnap hatalmas volt a roham, hosszú sorokban álltak az oltásra váró kismamák az épület előtt.

Aznap bárkit beoltottak, ám egy szoptatós anyuka az RTL Híradójának elmondta: a Semmelweis Egyetemen később arról tájékoztatták őt, hogy csak az oda tartozók kaphatják meg a vakcinát. Az asszony háziorvosa sem tudott segíteni, hiszen ő sem kapott tájékoztatást arról, hogy a kismamákat előre lehetne venni az oltási sorban. Ennek ellenére Müller Cecília ma arra kérte a kismamákat, hogy az oltási regisztráció után konzultáljanak a háziorvosukkal. Az országos tiszti főorvos szerint a háziorvos feladata gondoskodni arról, hogy a kismama eljusson az oltópontra, avagy háziorvosa körzetében megkapja a vakcinát.

Varga Dániel, Diósd háziorvosa elmondta: ő már holnap megkapja az oltóanyagot, amivel a terhes kismamákat oltják. Bár elviekben a terhes kismamák után a szoptatós anyákat is kötelesek soron kívül beoltani, egy pomázi háziorvos szerint utóbbiak vakcinálását még nem kezdhetik meg.

Betöltés…

(A legfrissebb hírek itt)

Müller Cecília kijelentésének ellentmond Tóth Ildikó, XIII. kerületi háziorvos ATV-nek adott nyilatkozata is. Tóth szerint nagy fejetlenség tapasztalható, ugyanis semmiféle végrehajtási utasítást nem kaptak a terhes és szoptató anyák oltásához.

Egy másik kismama arról számolt be, hogy igazolást kell felmutatniuk, miszerint kockázatmentesen be lehet őket oltani. Elmondta: az oltás időpontját nem volt egyszerű lebeszélni az oltóponttal, hiszen négyszer hívta a Semmelweis Egyetem honlapján megadott számot, mire felvették. Hozzátette: ezek után már gyorsabban ment minden, percek alatt letudták az adategyeztetést, majd megkapta az időpontot.

Az ATV szerint a védőnőknek az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapjáról kell letölteniük, majd kitölteniük egy igazolást, továbbá szükséges egy beutaló a háziorvostól, illetve a zárójelentés a szülésről; a terhes nőknek pedig a várandósgondozási kiskönyvüket kell magukkal vinniük. Keresték kérdésükkel az EMMI-t, hogy kiderüljön, országosan hány oltópontra mehetnek a kismamák, és azt is, hogy mennyien regisztráltak az oltásra, ám érdemleges választ nem kaptak.

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-kismama-szoptato-no-vakcina-kaosz/fnk8xlj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?