nov 20, 2020
9 Views
0 0

Nagy a bizonytalanság az ünnepekre lefoglalt utazásokkal kapcsolatban

Written by

Nem csak a szállodák, a panziók és a vendégházak is bajban vannak a koronavírus-járvány miatt. Vendéget ugyanis ezek a szállásadók sem fogadhatnak, csak akkor, ha üzleti útról van szó. Sokan már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szállásaikat karácsonyra vagy éppen szilveszterre, de még nem lehet tudni, hogy az ünnepek alatt enyhülnek-e a korlátozások.

“Szilveszterre már az egész házat lefoglalták már a vendégek, előjegyzést adtak. Hogy mi lesz a sorsuk, azt a jóisten tudja.” – nyilatkozta Rácz Ernő, tulajdonos.

Egy pécsi panziónak a tulajdonosa azt mondta, a forgalmuk a korábban megszokott töredékére esett vissza. Egy másik tanyájuk is van, ahol vendégeket várnának, ott teljesen bezártak. A pécsi szállásaikat üzleti céllal még lehet használni.

“Körülbelül egy 75 százalék a hiányunk, a kiesésünk, mert olyan kevés a vendég, aki be tud ide feküdni hozzánk, vagy éjszakára szobát tud foglalni. Ugyanez történt tavasszal is, ez már a második csapás ebben az évben” – fejtette ki Rácz.

Egy nagykanizsai apartmanházban sem jobb a helyzet. Itt is azt mondták, hogy nagyon nagy a veszteségük.

“Nagyon nagy a visszaesés. Ezzel, hogy csak üzleti ügyfeleket tudunk fogadni, ezzel még kompenzálódik a dolog, de az egyéni vendégeink teljesen visszaestek, amiket foglaltak törölték, nem mernek elindulni, és nem mernek tervezni, főként még szilveszterre sem, amikor is nagy tömegek szoktak találkozni, nagyobb társaságok” – mondta Tarabó Éva, szállodaigazgató.

A kisebb szálláshelyeken egyre többen érdeklődnek, hogy az év végi ünnepkkel kapcsolatban mire számíthatnak. A tulajdonosok is bizonytalanok, egyelőre nem tudnak mit mondani a vendégeknek, de nagyon bíznak abban, hogy karácsony és szilveszter idejére már enyhülnek a korlátozások, és fogadhatnak turistákat.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20201120-nagy-a-bizonytalansag-az-unnepekre-lefoglalt-utazasokkal-kapcsolatban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?