ápr 28, 2021
3 Views
0 0

Nácibotrány a német futballszövetségben

Written by

Keller súlyos hibának nevezte a kijelentését, amikor – az egyébként polgári peres bíróként dolgozó – Koch-ról úgy beszélt, mint a korábbi náci bíróról, Roland Freislerről. Freisler a hírhedt, 1942-es Wannsee-konferenciára dolgozta ki a zsidók kiirtására irányuló végső megoldás tervét.

(A legfrissebb hírek itt)

„A múlt pénteki, igazgatótanácsi ülésen Rainer Koch első alelnökkel szemben tett megjegyzésem során súlyos hibát követtem el. Feltételezem, elfogadja a bocsánatkérésemet, és ezt telefonon is felajánlottam neki. Ilyen esetben a labdarúgópályán történt szabálytalanság után fel kell tennünk a kezünket és a megbékélés jelét kell mutatnom. Örülök, ha Koch kész az együttműködésre.”mondta kedden Keller.

Keller a hírek szerint hatalmi harcba keveredett más elnökségi tagokkal, közte Koch-kal is, emiatt robbanhatott ki a botrány. A DFB-t az elmúlt évek során számos botrány rázta meg. Ahogy azt tavaly a Blikk is megírta, a korábbi elnök, Reinhard Grindel akkor mondott le, amikor kiderült, hogy elfelejtette bevallani 24 milliós jövedelmét.

A DFB a világ legnagyobb szövetsége, több mint hétmillió regisztrált taggal. Németország lesz a 2024-es Európa-bajnokság házigazdája.

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/nemet-szovetseg-nacizas-fritz-keller-rainer-koch/lem1gge

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?