máj 29, 2021
20 Views
0 0

Mutatjuk: így kell letölteni a védettséget igazoló mobilos appot!

Written by

De akkor is jól jöhet, ha épp véletlenül nincs nálunk a plasztik kártyánk és a látogatásunk során elkérik a védettségi igazolványunkat, például a mozikban, a színházakban, a koncerteken, a fesztiválokon, a sport és egyéb rendezvényeken, vagy akár az éttermekben, szállodákban, fürdőkben. Ezzel az appal könnyedén igazolhatjuk magunkat. A szolgáltatók ugyanis az alkalmazásban található QR-kód beolvasásával ellenőrizhetik, hogy oltottak vagyunk-e vagy sem. Míg a beléptetéshez nekik egy oltásellenőrző alkalmazást kell telepíteniük, az ingyenes EESZT Covid Control nevezetűre lesz szükségük, addig nekünk, az oltottaknak velük szemben a Google Play Áruházból az EESZT alkalmazást, vagy az App Store-ból az EESZT Lakossagi néven futót kell letöltenünk. Mutatjuk, az utóbbit hogyan kell helyesen telepíteni!

(A legfrissebb hírek itt)

Lépésről lépésre

Grafika: Séra Tamás

Grafika: Séra Tamás

1. Attól függően, hogy milyen készülékünk van, Androidos vagy iOS-es, töltsük le a megfelelő áruházból a mobilalkalmazást az okostelefonunkra!

2. Regisztráljunk a www.eeszt.gov.hu honlapon, ehhez az oldalon a lakossági portálra kell belépnünk! Az elektronikus azonosításhoz szükségünk lehet az ügyfélkapunkra, az elektronikus személyigazolványunkra vagy választhatjuk a telefonos azonosítást is.

3. A letöltött applikációban adjuk meg a TAJ számunkat.

4. Ezt követően a www.eeszt.gov.hu honlapon látható QR-kódot olvassuk be az okostelefonunk segítségével úgy, hogy rányomunk a Tovább a QR-kód beolvasásához felületre.

5. Ha ez megtörtént, kapunk egy azonosítót, amelyet aztán be kell írnunk a www.eeszt.gov.hu felületén, majd itt az oldalon még meg kell adnunk egy PIN-kódot, amelynek köszönhetően látszódni fognak az adataink az appban.

6. Az app használatához jelentkezzünk be a regisztráció során korábban megadott PIN-kódunkkal!

7. Válasszuk ki a COVID-oltásigazolás menüpontot, itt látjuk majd az oltásunkról, már amennyiben be vagyunk oltva, az információt, vagyis az oltás dátumát, illetve azt a QR-kódot is, amelyet beolvashatnak majd például az étteremben. Továbbá a tajszámunkat és a nevünket.

(Ez is érdekelheti: Hiába utazhat el az oltási igazolványával, nem biztos, hogy szállást is kap)

Egy gyerekkönyv is segíthet a nehéz időszakban?

A sok száz elbűvölő klasszikus mese mellett miért ne lehetne olyan is, amelyik arról mesél, milyen gyerekként átélni egy válást? Vagy arról, hogy az életnek az elmúlás is része? Gyerekekkel foglalkozó szakemberek, meseterapeuták és pszichológusok gyűjtötték össze azokat a könyveket, amik nehéz kérdésekről és élethelyzetekről mesélnek. Pontosan úgy, ahogyan azt a mesében elképzeljük: világosan, őszintén és bátran.

www.blikk.hu/eletmod/tech/vedettseget-igazolo-mobil-app-letoltes/m6f1b8e

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?