ápr 28, 2021
7 Views
0 0

Müller Péter Sziámi: "Lesz még itt fesztivál!"

Written by

Szombaton a nagy terasz nyitással együtt jogosan merült fel bennünk a kérdés, hogy, ha már látjuk a fényt az alagút végén, akkor vajon idén nyáron számíthatunk-e fesztiválokra?! Ezen apropóból kiindulva, még szombaton, az Akvárium klubot üzemeltető cég egyik tulajdonosát, illetve többek között a VOLT, a Nagyon Balaton és a Sziget Fesztivált is szervező cég egyik tulajdonosát Lobenwein Norbertet faggattuk az idei fesztivál szezon sorsáról.

Lobenwein akkor lapunknak elmondta, hogy bizakodóan tekintenek az idei fesztivál szezonra, bár a Sziget fesztivált tartják a legkevésbé esélyesnek, mivel ott leginkább a külföldi közönségre számítanak, akikkel idén – nagy valószínűség szerint – még nem tudnak számolni, de a kisebb hazai fesztiválokat reményeik szerint meg tudják majd tartani.

(A legfrissebb hírek itt)

Ezen bizakodást táplálja Müller Péter Sziámi és Bérczesi Róbert legújabb közös dala is, amelyhez egy hamisítatlan fesztivál hangulatot idéző videoklip is készült:

Müller Péter Sziámi lapunknak elmesélte, hogy annak idején az egész Diáksziget eredetileg a Sziámi zenekar táborából nőtte ki magát, aminek Gerendai Károly volt a szervezője.

“Akkor már voltak azért fesztiválok, de az első, ami eldurrant és ekkora jelentősége volt, az a Diáksziget volt. Azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy ez az egész dal előjött belőlem. Irdatlan depresszió volt a Szigetesekben is, amikor már tudtuk, hogy valószínűleg a fesztivál el fog maradni, sőt abban sem voltunk biztosak, hogy bármi más még meg lesz. A VOLT sem lesz, ahogyan tudjuk. Szóval ezek szomorú dolgok!” – kezdi mesélni Müller Péter Sziámi, aki azért azt is hozzáteszi, hogy félni nem kell, de azért nem árt óvatosnak lenni.

“Én magam sosem voltam egy fesztiválra járó típus, inkább egy összkomfortos hippinek mondanám magamat. Nem nagyon szeretek sátorozni, sem dagonyázni, viszont zenészként már húsz éve járok fesztiválokra, ami félig-meddig nyaralás is a számomra.”

– folytatja a beszélgetést Bérczesi Róbert a Blikk Facebook oldalának élő interjújában, aki nem csak zenész társa, de jó barátja is Müller Péternek, majd hozzáteszi, hogy neki is nagyon hiányzik a kontaktus a közönséggel, csakúgy, mint a többi zenésznek.

Müller Péter Sziámi lapunknak azt is elárulta, hogy kezdetekkor a Diáksziget belépőjegyét 300 Forintért árulták, ami olyan veszteséget termelt a szervezőknek, hogy nem tudtak mást csinálni, csak előre felé menekülni, így újra és újra megrendezték a mára már ikonikusnak számító fesztivált.

“Karcsi a homlokára bökött és azt mondta 1994-ben, hogy csináljuk meg az Eurowoodstockot. Amiről egyébként Amerikában azt írták később, hogy sokkal jobb megünneplése volt a Woodstock évfordulónak, mint az amerikai, amit egy stadionban tartottak.” – emlékszik vissza büszkén Müller Péter Sziámi, majd hozzáteszi, hogy jó pár fesztivált végig csinált már itthon és külföldön is egyaránt.

“Amikor már nagyon sikeres volt a Diáksziget, akkor rájöttünk, hogy annyira el vagyunk adósodva, hogy már üldöztek minket az ukránok baseball ütővel.” – meséli viccesen Müller Péter Sziámi.

“Kiderült, hogy mi nem tudtuk azt, hogy van áfa… amit évekig elfelejtettünk befizetni. Én akkor csináltam egy nemzetközi reklámfilmet a Pepsinek MC Hammerral. Jöttek a Pepsisek Skóciából és Angliából ezt a reklámfilmet megnézni és mondták, hogy ez marha jó és kérdezték, hogy csinálok-e még valamit?! Ekkor mondtam, hogy csinálok egy fesztivált… akik azonnal be is szálltak, de névadónak kellett őket elfogadni. Így lett a Diákszigetből Pepsi Sziget.” – magyarázza a történelmet Müller Péter, aki a “Lesz Még Itt Fesztivál” című videóklippel kapcsolatban még hozzáteszi, hogy nem csak nekik, de menedzserüknek Posztobányi Andornak is eszébe jutott egy-két jó ötlet a klippel kapcsolatban, amit meg is valósítottak.

“Ez nem egyszerűen egy dal a sok közül, amit a lemezünkre írtunk, hanem egy különálló dal, más hangszereléssel, más metódussal. Egy kedély javító dal jött létre, amihez eszünkbe jutott, hogy elkérjük a fesztiválok after-moviejainak a snittjeit és abból válogatunk a videokliphez.” – mondta Müller Péter Sziámi.

Azt, hogy a dal, hogyan állt össze pontosan és mit mondtak még a zenészek a Blikk élő interjújában Kiss Rachelnek, most itt visszanézhetik:

Ez is érdekelheti: Dugig tömött teraszok mellett találkoztunk Lobenwein Norberttel: téma a fesztiválszezon – videó

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/muller-peter-sziami-lesz-meg-itt-fesztival-uj-dal/trx5nlp

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?