ápr 6, 2021
2 Views
0 0

Müller Cecília: Nem csitul a járvány, muszáj kitartanunk

Written by

Müller Cecília: Nem csitul a járvány, muszáj kitartanunk

Az országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján számolt be a magyar járványhelyzet alakulásáról. Elmondta: a magyar lakosság átoltottsága 24,2 százalékra emelkedett, ezzel pedig mostanra megduplázódott az unióhoz képest.

Müller Cecília, az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján köszönetét fejezte ki: az elmúlt négy napban az ország rengeteget tett a járvány megfékezése érdekében. Ez a húsvét arról szólt, hogy tegyünk egymásért – fogalmazott az országos tiszti főorvos, aki szerint mindenki meghallotta ez a hívó szót.

A hosszú hétvégén összesen 276 ezer embert oltottak be a koronavírus ellen, ezzel 2 millió 432 ezerre nőtt a beoltottak száma Magyarországon. 922 886 fő már a második oltást is megkapta.

Müller Cecília közölte: a magyar lakosság átoltottsága 24,2 százalékra emelkedett, ezzel pedig mostanra megduplázódott az unióhoz képest.

A regisztrált 65 év felettiek 85 százaléka már megkapta az oltást, és körükben jelentősen csökken a megfertőződések száma – számolt be Müller Cecília hozzátéve: a regisztrált 80 év fölöttiek körében pedig már több mint 90 százalékos az átoltottsági arány.

Az oltásra regisztráltak száma mostanra elérte a 3,8 milliót. Müller Cecília elmondása szerint az elmúlt öt hétben jelentősen megnőtt az igény az oltásra: 1,5 millióval többen regisztráltak, mint a korábbi időszakban.

Az országos tiszti főorvos szerint nem csitul a járvány a világban, muszáj kitartanunk. A magyar adatok is továbbra is magasak. A mai kedvezőbb fertőzöttségi adatokkal kapcsolatban figyelmeztetett: az ünnepek alatt, hétvégekkor kevesebben fordulnak orvoshoz, így a napokban újra megnőhet a fertőzöttek száma.

A hosszú hétvége során 260 koronavírusos beteg került kórházba, ahol a kezeltek nagy részét továbbra is a fiatalok teszik ki. Müller Cecília ugyanakkor hangsúlyozta: véleménye szerint a húsvéti fegyelmezettségnek meglesz a gyümölcse.

A tájékoztatás szerint magasan stagnál a koronavírus-örökítőanyag szintje a szennyvízben. Szegeden és Szolnokon enyhe emelkedést tapasztaltak a vizsgálatok során, csökkenésre azonban sehol nem volt példa.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210406-muller-cecilia-nem-csitul-a-jarvany-muszaj-kitartanunk

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?