márc 31, 2021
9 Views
0 0

Müller Cecília: Mindenkinek kutyakötelessége egyénileg is megtenni mindent a járvány letörése érdekében

Written by

Cikkünk frissül

Egy Budapesten élő szlovák fiatal szóváltásba került egy buszsofőrrel, nem viselt maszkot, odament a vezetőfülkéhez és leköpte a sofőrt. A rendőrök elfogták – mondta el Kiss Róbert rendőr ezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Tegnap 2 üzletet zárattak be.

Egy fodrászüzlet nyitva volt Pécsen, 4 személy volt ott, nem is viseltek maszkot. A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki és a fodrászatot 19 napra bezáratták.

Szintén Pécsen egy panzió egyik lakrészét kiadták, 9 fős házibuli volt, 6 hónapra bezáratták.

Mindenkinek óriási felelőssége van a járvány kezelésében. A kórházak terhelését, a súlyos eseteket, a fertőzést úgy tudjuk elkerülni, ha betartjuk a járványügyi szabályokat – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. Nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy addig nem javulnak a számok, amíg mindenki meg nem tesz mindent a járvány visszaszorításáért.

Nagyon fáradtak a kórházi dolgozók, ezért mindenkinek kutyakötelessége egyénileg is megtenni mindent, hogy az egészségügyi rendszerre háruló teher csökkenjen.

Közel 1500-an lélegeztetőgépen vannak. Meghalt az elmúlt 24 órában 302 beteg, ez rekord.

Még nem tudja Müller megmondani, hogy tetőzött-e a harmadik hullám.

Tegnap 250 ezer adag Szputnyik érkezett.

Bizonyára megkapták azok az sms-t a tanárok, óvodai dolgozók, akiket elkezdenek oltani pár nap múlva. Az oltási sorrend nem változik. Amikor a vakcinaszállítmány lehetővé teszi, hogy egy-egy csoportot párhuzamosan beoltsanak, akkor ezt megteszik.

És beállítottak katonai oltóbuszokat. Négy vagy öt busz járja naponta a legkisebb településeket is.

Ne álljanak sorba a buszok előtt azok, akik nem regisztráltak

– kérte az országos tiszti főorvos. Rendet és fegyelmet kell tartani az oltópontokon, beleértve az oltóbuszokat is. Nem lehet csak úgy sorba állni. Ehhez regisztrálni kell. Ennek alapján tudják behívni időpontra az oltakozni vágyót. Az oltóbuszokhoz akkor érkezhetnek más településen lakók, ha nemcsak regisztráltak, de a háziorvosuk körzete is mindkét települést érinti.

24.hu/belfold/2021/03/31/koronavirus-operativ-torzs-muller-cecilia-mindenkinek-kutyakotelessege-egyenileg-is-megtenni-mindent-a-jarvany-letorese-erdekeben/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?