okt 13, 2020
2 Views
0 0

Müller Cecília: magas a halálozási szám, egyre több fertőzöttet ápolnak kórházban

Written by

Müller Cecília: magas a halálozási szám, egyre több fertőzöttet ápolnak kórházban

Az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília megerősítette, hogy az elmúlt 24 órában 1025 fertőzöttet találtak és 28-an hunytak el. Aktív fertőzöttként 27 113 főt tartanak nyilván. A tiszti főorvos megjegyezte, hogy magas számú a halálozási szám, az életkorukat tekintve 55-93 év közöttiek az elhunytak.

Továbbra is a szív-és érrendszeri, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, valamint az autoimmun-betegség volt a jellemző az elhunytaknál.

Egyre több fertőzöttet ápolnak kórházban, 160-an vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs jelenleg 28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A második hullám felszálló szakaszában vagyunk – jegyezte meg a tiszti főorvos. Más a korok eloszlása, mint az első hullámban. 40-41. hét adatai alapján tájékoztatott arról, hogy a napi pozitív esetek száma széles határok között mozog: 817-1375 között változott.

600-al több személynél igazoltak több fertőzöttet, mint a 41. héten, mint a 40.-en. Továbbra is érintett a 20-29 éves korosztály, azonban elmozdulni látszik a korra jellemző megbetegedési arány. A 30-60 évesek körében is nőtt az esetszám. A gyermekek fertőződése továbbra sem jellemző, bár ott is látható egy emelkedés. A 14 éven aluliaknál a 41. héten 1484 fertőzöttet regisztráltak. Az iskolásoknál figyelhető meg több fertőzött a 40. héthez képest.

A társadalom valamennyi korosztályában jelen van a vírus – jelentette ki.

Változik a területi eloszlás is. Továbbra is érvényes az, hogy a sűrűn lakott területeken, így a fővárosban, nagyvárosokban magasabb fertőzésszámokkal lehet találkozni. A közösségi terjedésnek látjuk a jellemzőit – fogalmazott. Budapesten van az összes fertőzés 21 százaléka, Pest megyében 11 százaléka, Győr-Moson-Sopron megyében 9 százaléka, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7 százalékkal van jelen.

A legkevésbé érintett megyek Békés, Komárom-Esztergom és Tolna megye.A legidősebb elhunyt 103 éves volt, a legfiatalabb pedig 21.

Kiss Róbert rendőralezredes tájékoztatójában elmondta, hogy 12-szer jártak el, mert valaki nem hordta megfelelően a maszkot a tömegközlekedési eszközön.

A hatósági házikaranténok száma 21 990.

Újságírói kérdésre Müller elmondta, általában Magyarországon kevés a D-vitamin bevitel. A koronavírus és egyéb fertőzésektől függetlenül is javasolt a D-vitamin szedése. Jó, ha ezt kiegészítjük C-vitaminnal.

Müller szintén újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy naponta jelenik meg új tanulmány arról, hogy gyógyulnak ki az emberek a koronavírusból. Vannak adatok, amik szerint gyorsan kigyógyulnak az emberek, de van arra is példa, hogy elhúzódik, főként a fáradtság, izomgyengeség marad fent.

Van utánkövetés Magyarországon – jelentette ki. A Covid-ellátó intézmények visszarendelik a betegeket, hiszen ez egy új megbetegedési forma.

Jelen pillanatban 52 szociális intézmény érintett, 641 pozitív személyről tudnak – mondta újságírói kérdésre.

Kórházban közülük 156-an vannak, a második hullám során a szociális intézményben élők közül 37-en hunytak el koronavírus-fertőzésben.

Cikkünk folyamatosan frissül…

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20201013-muller-cecilia-magas-a-halalozasi-szam-egyre-tobb-fertozottet-apolnak-korhazban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?