okt 17, 2020
10 Views
0 0

MSZP: a családok 40 százaléka rosszabb anyagi helyzetbe került a járvány kitörése óta

Written by

MSZP: a családok 40 százaléka rosszabb anyagi helyzetbe került a járvány kitörése óta

Az MSZP a koronavírus-járvány miatt a maguk és magzatuk védelmében otthonmaradást választó kismamáknak a teljes fizetésükkel megegyező távolléti díj bevezetését javasolja.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton online sajtótájékoztatón közölte: az erről szóló határozati javaslatot hétfőn nyújtják be az Országgyűlésnek.

Bangóné Borbély Ildikó a gyermeket váró családok számára ingyenes tesztelést, valamint a hátrányos helyzetű régiókban élő gyermeket váró családok számára higiéniai csomagok osztását sürgette.

Arra is javaslatot tett, hogy akinek a járványügyi intézkedések miatt otthon kell maradnia a gyermekével, szintén a teljes fizetésével megegyező távolléti díj járjon.

Az ellenzéki politikus nagyon fontosnak nevezte, hogy a várandós kismamák és a gyerekükkel otthon maradó szülők teljes felmondási védelmet élvezzenek.

Bangóné Borbély Ildikó azt is sürgette, hogy a gyermekes családoknak alanyi jogon járó, 12 éve változatlan összegű ellátásokat legalább a kétszeresére emelje a kabinet. Az MSZP javaslata szerint a megduplázandó anyasági támogatás első felét a várandósság hatodik hónapjában kapnák meg a családok.

Felmérésekre hivatkozva közölte: a magyar családok 40 százaléka rosszabb anyagi helyzetbe került a járvány kitörése óta.

Egyúttal olyan szabályozás kidolgozására szólította fel a kormányt, amely biztosítja a munkavállalók számára, hogy ne szenvedjenek el további jövedelem-kiesést, és ne szűnhessen meg munkavállalói jogviszonyuk a koronavírus-járvány alatt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201017-mszp-a-csaladok-40-szazaleka-rosszabb-anyagi-helyzetbe-kerult-a-jarvany-kitorese-ota

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?