ápr 7, 2021
4 Views
0 0

Mozgalmat indítottak az iskolák április 19-ei újranyitása ellen: ezt kérik a kormánytól

Written by

Nemcsak az ADOM diákmozgalom ellenzi a nyitást, hanem többek között Dr. Póta Görgy, házi gyermek orvos, és Pusztai Erzsébet infektológus is. A doktornő szerint nagyon gyorsan terjed a járvány Magyarországon, és egyelőre kérdéses kellene, hogy legyen az áprilisi nyitás.

(A legfrissebb hírek itt)

Az ADOM diákmozgalom álláspontja szerint a visszaállás jelenléti oktatásra több szempontból is felesleges és problematikus.

Egyrészt a visszatérés utáni két hét az érettségizők számára már nem jelent érdemi segítséget, azonban félő lehet, hogy ebben a két hétben megfertőződnek a koronavírussal, és így nem tudják majd megírni az írásbeli érettségit, valamint azok, akik kollégiumban élnek felesleges időt töltenének el utazással, ami nagy veszélyt jelenthet. Továbbá járványügyi szempontból veszélyes lehet a tanárok, vagy az esetleg iskolában megfertőződött tanulók rokonainak kitettsége is.

Kapcsolódó: Közleményt adtak ki az oktatási szakszervezetek és szakértők: erre kérik a kormányt az iskolák újranyitásával kapcsolatban

A mozgalom követelései között szerepel, hogy egyelőre a kormány ne vezessen be kötelező jelenléti oktatást április 19-étől. Azt szeretnék, ha a középiskolákban továbbra is maradna az online oktatás.

Továbbá, hogy a védettséget nem élvező tanároknak legyen lehetősége a digitális oktatást választani, a szülőket pedig ne kötelezzék, hogy az általános iskolás gyereküket bevigyék az intézménybe. Azoknak a tanulóknak a biztonsága érdekében, akik nem tudják megoldani az otthon maradást, a boltokéhoz hasonló négyzetméter-alapú korlátozást vezetnének be az az iskolákban is – írja az atv.hu

Végezetül azt kérik a középiskolás diákoktól, hogy ha a kormány mégis a nyitás mellett döntene, akkor ne menjenek iskolába. Tanárainkat pedig arra, hogy online formában folytassák a tanítást. „Szüleink és tanáraink egészségének védelme érdekében össze kell fognunk!” – zárják közleményüket.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Állást keres? 5+1 ok, amiért jó a GE-nél dolgozni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/diak-mozgalom-koronavirus-nyitas-jarvany-adom/81vct46

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?