máj 28, 2021
19 Views
0 0

Moszkva szerint az utasok biztonságát veszélyezteti, ha az EU-s gépek elkerülik a belarusz légteret

Written by

Felelőtlen döntés, és veszélyezteti az utasok biztonságát az, hogy az EU-tagállamok légitársaságainak gépei elkerülik a belarusz légteret – mondta Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az EU-s tagállamok vezetői kedden döntöttek arról, hogy megszüntetik a légi közlekedést Európa és Fehéroroszország között, miután a Ryanair légitársaság Athén-Vilnius járatát vasárnap eltérítették, és egy katonai repülővel Minszkbe parancsolták. Ott letartóztatták az egyik utast, Roman Prataszevics ismert fehérorosz ellenzéki újságírót és orosz állampolgárságú barátnőjét, Szofja Szapegát.

Csütörtökön az orosz hatóságok nem engedélyezték, hogy egy Bécsből Moszkvába tartó gép elkerülje a belarusz légteret, így a járatot törölték. Az Air France közölte, hogy hasonló okokból törölt Moszkvába tartó járatokat.

Az orosz repülési hatóság ma már engedélyezte, hogy az EU-ból érkező gépek Fehéroroszország elkerülésével repüljenek az országba. (BBC)

444.hu/2021/05/28/moszkva-szerint-az-utasok-biztonsagat-veszelyezteti-ha-az-eu-s-gepek-elkerulik-a-belarusz-legteret?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?