ápr 5, 2021
8 Views
0 0

Moszkva csapatokat vezényelt az ukrajnai határ mellé, de a Kreml szerint nincs ok aggodalomra

Written by

Moszkva csapatokat vezényelt az ukrajnai határ mellé, de a Kreml szerint nincs ok aggodalomra

Az orosz hadsereg orosz területen való mozgásának nem kellene aggodalmat keltenie, mert Oroszország nem jelent fenyegetést más országokra – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

“Az orosz hadsereg olyan irányban mozog orosz területen, amilyenben szükségesnek tartja, olyan formában, amilyenben szükségesnek tartja az országunk hathatós védelmének szavatolására” – hangoztatta a szóvivő azzal kapcsolatban, hogy Moszkva csapatokat vezényelt a délkelet-ukrajnai szakadár területekkel határos Rosztov megyébe.

Peszkov azt mondta, hogy emiatt senkinek sem kell a legkevésbé sem nyugtalankodnia, mert szerinte “Oroszország a világ egyetlen országára sem jelent fenyegetést, Ukrajnára sem”.Hozzátette, hogy Oroszország mindig nagy figyelmet fordít saját biztonságára.

A Donyec-medencében március 26-án éleződött ki ismét a helyzet, amikor négy ukrán katona életét vesztette. Kijev a “donyecki köztársaság” milíciáját tette felelőssé az incidensért, amit Donyeck visszautasított.

A szakadárok az elmúlt napokban az ellenőrzésük alatt álló területek ellen intézett tüzérségi támadásokkal vádolták meg az ukrán hadsereget.

Oroszország kész megszakítani a kapcsolatot az Európai Unióval

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210405-moszkva-csapatokat-vezenyelt-ukrajnai-hatara-melle-de-a-kreml-szerint-nincs-ok-aggodalomra

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?