márc 4, 2021
27 Views
0 0

Most már többet tudni a svédországi késes ámokfutásról

Written by

Adam Rullman, az ügyben illetékes ügyész az SVT svéd közszolgálati televíziónak csütörtökön azt mondta, hogy a történteket egyelőre nem terrorcselekményként kezelik. Az elkövetőt többrendbeli gyilkossági kísérlet gyanújával fogták el. A késelő indítékát egyelőre nem sikerült kideríteni. Rullman hangsúlyozta, hogy a nyomozás még korai szakaszában tart.

A támadót a rendőrség a combján meglőtte, őrizetbe vette és kórházba szállította. Nincs kihallgatható állapotban. A szerdai jelentések még nyolc áldozatról szóltak, viszont a megtámadottak közül három életveszélyes, további kettő pedig súlyos állapotban van kórházban.

A rendőrség a nap folyamán még azt közölte: továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy az ámokfutás terrorista indíttatású volt. Az elkövető kilétét nem közölték, csak annyit, hogy ismerték korábbról kisebb bűncselekmények miatt. Egyelőre nincs jele annak, hogy a támadáshoz bárki másnak köze volna – tették hozzá.

A Dagens Nyheter című napilap értesülései szerint az átkutatott vetlandai lakás a támadóé. A rendőrök este beszéltek a szomszédokkal, és bizonyítékokat vittek el a lakásból.

Nyitókép: Wtitter/Nyheter24

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?