ápr 7, 2021
5 Views
0 0

Most kiderült, Károly herceget vagy Vilmost akarják uralkodónak a britek

Written by

Minden bizonnyal sokak számára úgy tűnhet, hogy II. Erzsébet királynő – aki már 69 éve van trónon – mindannyiunkat túlél, ám a brit uralkodónő április 21-én a 95. életévét is betölti, és szépen lassan átruházza a legkülönbözőbb feladatait fiára, Károly walesi hercegre, s unokájára, Vilmos cambridge-i hercegre. A Pollsters Deltapoll közvélemény-kutató cég által elkészített friss kutatás szerint azonban a britek már egyből Vilmost szeretnék uralkodónak, mely hatalmas fricskaként érhet fel a 72 éves walesi herceg számára, aki minden bizonnyal egész életében arra várt, hogy a fejére kerülhessen a korona – írja a Mirror.

(A legfrissebb hírek itt)

A fentebb említett cég által készített közvélemény-kutatásban összesen 1590 brit felnőttet kérdeztek meg idén március 31 és április 1 között arról, kinek kellene követnie II. Erzsébet királynőt a trónon. A megkérdezettek válaszai alapján az első helyre az uralkodónő második legidősebb unokája, a 38 éves Vilmos került, mégpedig 47 százalékkal. A második helyen Károly áll a brit felnőttek által felállított rangsorban, idősebbik fiától nem sok százalékkal lemaradva, de a többség szeretné, ha lemondana a trónról Vilmos javára, ha elérkezik a trónutódlás ideje – ez pedig évtizedes vita.

A fiatalabb válaszadók, pontosabban a 18-24 éves korosztály inkább az Egyesült Államokban új életet kezdő Harry sussexi herceget akarná uralkodónak, jóllehet a megkérdezettek több mint fele, pontosabban 51 százaléka úgy véli, Sussex hercege és neje, Meghan Markle sokat rontott a monarchia megítélésén. A válaszadók 58 százaléka szerint meg kellene őket fosztani a titulusuktól.

A válaszadók 40 százaléka ugyanakkor úgy véli, II. Erzsébet királynőnek a haláláig kellene uralkodnia, és nincs szükség a generációs ugrásra.

“Nem számít, milyen eredményre jutnak ezeknél a kérdőíveknél, így is, úgy is Károly lesz a király. Ez a mostani eredmény azonban arra utal, hogy az embereket nem érdekli a trónöröklési rendet, inkább ők akarják megválasztani a következő királyt” – magyarázta Graham Smith szakértő.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
Itt az igazság a lézeres szőrtelenítésről (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/kerdoiv-brit-kiralyi-csalad-karoly-vilmos-herceg-uralkodo/g4txyml

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?