okt 15, 2020
3 Views
0 0

Most jött: újabb országokkal bővült az EU feketelistája

Written by

3 perce

adó feketelista kajmán-szigetek hátralék

Fotó: Northphoto.hu

Fotó: Northphoto.hu

Blikk-információ Blikk-információ

Módosult az Európai Unióval adózási kérdésekben nem együttműködő államok listája, azaz az úgynevezett feketelista – jelentette be az Európai Unió tanácsa.

A listára olyan államok kerülnek fel, amelyek nem felelnek meg a testület által kialakított kritériumrendszernek, vagyis elmaradnak az adóelkerülés elleni minimum elvárásoktól, például transzparencia vagy adóügyi információcsere terén. Lekerült a listáról a Kajmán-szigetek és Omán, a két ország helyére pedig Anguilla és Barbados lépett a listán.

(A legfrissebb hírek itt)

Anguilla és Barbados adójogrendszereik részletes vizsgálata alapján kerültek fel a feketelistára. „Ezzel szemben a Kajmán-szigetek 2020 szeptemberében elfogadta a megfelelő módosításokat a kollektív befektetési alapok szabályozása kapcsán, így adójogrendszere az EU szerint megfelel a globális minimumoknak” – mondta Póczak Ferenc, a Deloitte adóosztályának partnere.

Omán úgyszintén megfelelt a minimum feltételeknek és minden szükséges lépést megtett ahhoz, hogy az adóügyi információcsere minden EU-s tagállam felé hatékonyan működjön.

A módosítások után jelenleg ez a tizenkét állam szerepel a feketelistán: Amerikai Szamoa, Amerikai Virgin-szigetek, Anguilla, Barbados, Fiji, Guam, Palau, Panama, Seychelle-szigetek, Szamoa, Trinidad és Tobago, valamint Vanuatu.

(Piac és Profit)

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
adó feketelista kajmán-szigetek hátralék Európai Unió

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/europai-unio-feketelista-orszagok-barbados-anguilla/6g9zqhg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?