máj 31, 2021
1 Views
0 0

Most csak 1,2 milliárd forint osztalékot termelt Tiborcz István cége

Written by

Tiborcz István cégénél, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nél nyereséges volt a tavalyi év is, a 2020-as 1,2 milliárd forintos profitból 1,2 milliárd forint osztalékot hagytak jóvá a május 21-i közgyűlésen – szúrta ki a cég beszámolójában az Mfor.hu. A portál emlékeztet rá, hogy a miniszterelnök vejének cégénél ennél mennyivel jobban sikerült a 2019-es év – akkor a 4,8 milliárd forint adózott eredmény után 2,3 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosnak.

A BDPST egyébként a koronavírus-járvány ellenére is nagyon aktív volt idén. Mint a portál megírta, Tiborcz István a pandémia idején új vállalkozást alapított, a Dorottya Residences Zrt.-t. A társaságot február 1-én jegyezték be, székhelye a Pasaréti úton van, jegyzett tőkéje 7,2 millió forint. Azt már régóta lehet tudni, hogy Dorottya Hotel & Residence néven fut Tiborcz István legnagyobb aktuális beruházása a Vörösmarty tér szomszédságában.

A cikkben arra is kitértek, hogy a BDPST Zrt.-nek van már cége a szerbiai és lengyelországi  piac meghódítására is, BDPST-Serbia Zrt. és BDPST-Poland Zrt. néven.

24.hu/fn/gazdasag/2021/05/31/most-csak-12-milliard-forint-osztalekot-termelt-tiborcz-cege/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?