nov 22, 2020
5 Views
0 0

Momentum: Věra Jourovának igaza van, a jogállamiságot nem fenyegetheti veszély

Written by

„Igaza van Vera Jourovának” – állítja Cseh Katalin Facebook-bejegyzésében. 

A momentumos európai parlamenti képviselő arra reagált, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár több alkalommal is lemondásra szólította fel az Európai Bizottság alelnökét.

Cseh Katalin megerősítette Jourová álláspontját, mely szerint a legalapvetőbb elvárás, hogy 

az uniós adófizetők pénzéből keletkező alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély.

Az uniós képviselő hozzátette:

A Fideszben pedig megtanulhatnák végre, hogy tárgyalásokkal sokkal többet el lehet érni Európában, mint azzal, ha kéthetente lemondásra szólítanak fel uniós biztosokat.

A keretköltségvetéssel kapcsolatban kijelentette, „lesz megegyezés, bármennyire harcoskodnak most sokan”.

Donáth Anna, a Momentum másik európai parlamenti képviselője is közzétett egy posztot. Ő többek között az ellenzék közös felhívásában foglalt üzenetet erősítette meg, mely azt kívánja rögzíteni, hogy 

Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal.

Szerinte az Európai Parlament megalkotta azt a rendszert, amellyel büntethetővé válik a magyaroknak szánt európai források körüli korrupció, illetve a jogállamiság leépítése.

Hozzátette:

A kormány megijedt ettől az igazságot szolgáltató rendszertől és most pánikszerűen zsarolja szövetségeseinket azzal, hogy megvétózza a következő költségvetést.

A politikus úgy véli, a kormány „hazugság-hadjáratot indított a jogállamiságot védő antikorrupciós rendszer ellen”. Ígéretet tett rá, hogy a január 1-jétől életbe lépő rendszert arra fogják használni, hogy kivizsgálják a forrásokkal való visszaéléseket és a jogállamiságot leépítő további lépéseket.

index.hu/belfold/2020/11/22/cseh_katalin_vera_jourova_igaza_van_lemondas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?