márc 30, 2021
2 Views
0 0

Mókuskerék – Soha nem lesz vége a sértegetéseknek a magyar–román meccseken?

Written by

ma 21:28

Halas Zoltán, szerkesztő véleménye

Halas Zoltán, szerkesztő véleménye

Rasszistavád miatt kapcsolódik be az európai futballszövetség (UEFA) a magyar–román viszony „kiértékelésébe” – az ellenfél szerint több játékosukat lecigányozták a mieink az U21-es focimeccsen. Hogy mi lesz az ügy végkifejlete, büntet-e az UEFA vagy sem, azt nem tudni.

Persze, a balhé nem ezúttal robbant ki, így megy ez évtizedek óta a felek között. A történelmi háttérbe most ne is menjünk bele, évszázados sebek, tragédiák nem férnek bele ezerkétszáz karakterbe. Egy magyar–román meccs kapcsán olykor maga a sport is elhalványul, nagyobb visszhangot kapnak a sértő bekiabálások, döbbenetes feliratok vagy egy hanggránát dobása. Illúzió azt várni, hogy az indulatokat éppen egy rendező klub vagy szakszövetség fékezze meg.

(A legfrissebb hírek itt)

Büntetni persze lehet, talán az a legkönnyebb. De így sem az UEFA, sem más nem éri el azt, hogy csituljanak a kedélyek, a két fél közül az egyik mindig úgy érzi, a másiknál indokolatlanul nagyobb pofont kapott. Így ez is csak fokozza a feszültséget, ami aztán újabb sporteseményen újabb balhét hozhat, majd újabbat és újabbat. És félő, hogy a büntetgetéssel senkinek sem segítenek abban, hogy kiszálljon ebből a mókuskerékből.

#ad-bank360::before {content: ‘hirdetés’; display: block; font-weight: 700; font-size: 12px; text-align: center; line-height: 26px; color:#acacac; background-color: #F5F5F5}
.szm {background-color: #F5F5F5;}
.szm p {margin: 5px; font-size: 1rem;}

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)
Magyar-román U21 UEFA kommentár vélemény

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szerkesztoi-velemeny-magyar-roman-viszony/esbpdvx

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?