ápr 8, 2021
1 Views
0 0

Mire készülnek? Az ukrán határnál épülő orosz katonai tábort találtak független bloggerek

Written by

41 perce

A videófelvételeken láthatók katonai harckocsihordozók, amelyek TOS típusú nehéz lángvető rendszert és gyalogsági harci járműveket szállítanak /Illusztráció: Northfoto

A videófelvételeken láthatók katonai harckocsihordozók, amelyek TOS típusú nehéz lángvető rendszert és gyalogsági harci járműveket szállítanak /Illusztráció: Northfoto

Kijev – A független orosz bloggerekből álló Conflict Intelligence Team (CIT) nevű csoport hatalmas méretű orosz katonai tábort fedezett fel mintegy 170 kilométerre az ukrán határtól, az oroszországi voronyezsi területen – számoltak be ukrán hírportálok a csoporttól kapott információkra hivatkozva.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál, idézve a CIT következtetését azt írta, hogy az orosz erők elrendezése „inkább támadó, mint védekező jelleget mutat”.

(A legfrissebb hírek itt)

Ruszlan Levijev, a CIT vezetője a BBC Ukrajinának elmondta, hogy helyi lakosok által készített videófelvételek alapján találták meg a Voronyezs közelében lévő tábort. A helybeliek az erdőben sétálva véletlenül bukkantak rá. Szavai szerint a táborban nagy mennyiségű nehézfegyver van, köztük harckocsik is. A tábor egy nagyjából 3-4 kilométernyi hosszú mezőn terjeszkedik el.

A videófelvételeken sátorváros látható, benne tábori kórház jelzéssel és tábori konyha. Minden jel arra utal, hogy ez lesz az egyik hely, ahová csapatokat vonnak össze

mondta a szakértő.

„Alaposan tanulmányozva a csapatoknak a voronyezsi területre érkezésére mutató bizonyítékokat, megtudtuk, hogy a Voronyezstől délre (mintegy 250 kilométerre az ukrán Harkiv és Luhanszk régiók határától) egy táborba koncentrálódtak, és még feltehetőleg Osztrogoszktól délre (az ukrán határtól mintegy 150 kilométerre). Az általunk megfigyelt felszerelések jelentős része a központi katonai körzethez tartozik, azaz az egységek több száz, több ezer kilométert tettek meg Voronyezsig” – idézte az Ukrajinszka Pravda a CIT-et.

A CIT által rögzített videófelvételeken láthatók még katonai harckocsihordozók, amelyek TOS típusú nehéz lángvető rendszert és gyalogsági harci járműveket szállítanak a térségben. Egyéb videófelvételeken páncélozott harckocsik és tartályszállítók haladása látható, továbbá videóra rögzítettek Uragan rakéta-sorozatvetőket is.

(MTI)


EXTRA AJÁNLÓ
Állást keres? 5+1 ok, amiért jó a GE-nél dolgozni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Ukrajna Oroszország fegyverkezés katonai tábor

www.blikk.hu/aktualis/politika/ukran-hatar-orosz-katonai-tabor-fuggetlen-bloggerek/lzxee12

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?