máj 31, 2021
3 Views
0 0

Mire készül Jakab Péter a parlamentben?

Written by

Izgalmasnak ígérkezik a hétfői ülés is. A múlt héten miután már sorozatban második alkalommal nem hagyta Kövér László Jakab Péternek, hogy végigmondja napirend előtti felszólalását, a Jobbik frakcióvezetője ígéretet tett, hogy nem hagyja magát elnémítani.

Jakab Péter azt üzente a házelnöknek, hogy „remeghet a bajusz”. Jakab Péter kéthete azzal verte ki Kövér Lászlónál a biztosítékot, hogy leficsúrozta a kormánypártiakat. Közel tízmilliós bírságot szabtak a jobbikos politikusra. Az Index úgy tudja, Jakab Péter most is készül valamivel.

A napirend előtti felszólalások után interpellációkra van lehetősége az országgyűlési képviselőknek. A többi között felszólal majd az LMP-s Ungár Péter, aki arról kérdezi a belügyminisztert, hogy mikor emelik a rendvédelmi dolgozók bérét, valamint milyen állapotban van az egészségügy címmel az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is. De szó lesz a lakástörvényről és az Erszébet-táborokról is.

Az interpellációk után azonnali kérdések következnek. Sem a múlt héten, sem pedig azelőtt hétfőn nem volt bent az Országgyűlésben Orbán Viktor, így az országgyűlési képviselők nem tudták közvetlenül a miniszterelnöknek feltenni a kérdéseiket. A kormányfő amúgy múlt hét elején Brüsszelben volt, most hétvégén pedig Londonba utazott.

A képviselők ezután egyebek mellett dönthetnek a kormány energetikai és közszolgáltatási tárgyú törvénymódosító javaslatáról, valamint szavaznak a Magyarország Kormánya és Románia Kormánya között Bukarestben, 2014. július 24-én aláírt, a magyar-román államhatáron átvezető közúti kapcsolatokról szóló megállapodás módosításáról. Az első ülésnap kérdésekkel zárulhat, amire fél óra áll majd rendelkezésre.

Kedden reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indulhat a parlamenti munka, a napirendre pedig öt előterjesztés általános vitája kerülhet, köztük egy az a törvényjavaslat, amely minden eddiginél szigorúbban lépne fel a pedofil bűnelkövetőkkel szembe. Kocsis Máté és párttársa, Selmeczi Gabriella létrehozna egy listát, amelyben az összes pedofil megtalálható lenne, és eltiltanák bizonyos munkaköröktől is őket. Minősített esetekben a pedofilok büntette egyenértékű lesz az emberöléssel, ha az Országgyűlés megszavazza a törvényjavaslatot.

index.hu/belfold/2021/05/31/belfold-parlament-pedofilellenes-torvenycsomag-napirend-elotti-felszolalas-azonnali-kerdesek/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?