máj 26, 2021
10 Views
0 0

Mire használhatjuk még a fogselymet?

Written by

Fényképek szétszedéséhez

Ezzel a vékony kis szállal ügyesen szét lehet szedni az összeragadt fényképeket. Kicsit viaszos a felülete, jobban csúszik, mint például egy cérnaszál, ezért nem hagy nyomot a fotópapíron.

Tortaszeleteléshez

Ha szépen, egyenletesen szeretnénk felvágni a szülinapi tortát, akkor húzzunk ki a tartóból megfelelő hosszúságú fogselymet és mint egy huzalt, nyomjuk rá az édességre. Nagyon precízen lehet vele dolgozni, sokkal pontosabban vághatunk szeleteket, mint egy késsel.

Fölszedni a süteményeket

Még a legjobb szakáccsal is előfordult már, hogy odakapott vagy odaragadt a keksz a sütőlemezre. Egyszerűen óvatosan húzzuk végig az alján a fogselymet, így törés nélkül, könnyen föl tudjuk lazítani az odaragadt ételt.

Csöpögő csaphoz

A csöpögő csap hangjával akár vallatni is lehet. Ha házilag nem sikerül megszerelnünk, akkor a vízvezeték-szerelő kiérkezéséig sem kell elviselnünk ezt az idegesítő csöpögést a fogselyemnek köszönhetően. Csavarjunk le egy hosszabb fogselyem darabot és tekerjük a csap feje köré, azután a másik felét lógassuk a mosdóba. A fogselyem szépen elvezeti a vizet és nem loccsan minden csepp jó hangosan a kagylóba.

www.blikk.hu/eletmod/tippek/mire-hasznalhatjuk-meg-a-fogselymet/ghjkhnq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?