máj 6, 2021
17 Views
0 0

Minimálbérre zsugorodik hónapokig a rekordbüntetéssel sújtott politikus fizetése: családi hitelekből tengődik Tordai Bence

Written by

Ugyanis életbe lépett a Kövér László házelnök által rá kiszabott, több mint 8,2 millió forintos pénzbírság, amit négy egyenlő részletben vonnak majd le a politikus havi illetményéből. A büntetést a képviselő azért kapta, mert idén márciusban mobiltelefonnal a kezében próbálta szóra bírni Varga Mihály pénzügyminisztert az ülésteremben.

(A legfrissebb hírek itt)

Kövér László házelnök rendszeresen bünteti súlyos milliókra az ellenzéki parlamenti képviselőket /Fotó: MTIKovács Tamás

Kövér László házelnök rendszeresen bünteti súlyos milliókra az ellenzéki parlamenti képviselőket /Fotó: MTIKovács Tamás

– A minimálbér bruttó 167 ezer forint, a számlámra így a négy gyerekem után járó adókedvezménnyel együtt valamivel több mint 110 ezer forintot utaltak – mondta a Blikknek Tordai Bence, akinek a családjával együtt át kell terveznie a kiadásokat. – A párom félállásban dolgozik a gyerekek mellett, szerencsére hoz haza valamennyit, de ez a levonás most nagyon megfogott minket – tette hozzá, ám azt nem kívánta elárulni, hogy a párja mennyi fizetést kap. Adódik viszont a kérdés, hogy a 2018-as parlamenti jegyzővé választása óta bruttó 1,9 milliós, 2021 márciusától pedig 2 milliós havi fizetéséből Tordai miért nem tudott félrerakni. A képviselő szerint adósságtörlesztésre ment el illetménye nagy része.

– Nem éltünk nagy lábon, de most be kell húzni a kiadásféket és megszorításokat kell életbe léptetnünk – tette hozzá. Tordai szerint hiába költöztek nemrég másik lakásba, az egy ideig nem lesz rendesen bebútorozva és bevakolva sem. Emellett minden halasztható kiadásról lemondanak, és nyaralni sem mennek.

– Nézem a számlámat, le fog merülni teljesen a következő hónapokban, a családtól és a barátoktól kell majd kölcsönkérnem – vallotta be, de nem akarta sajnáltatni magát, mivel szerinte nagyon sokan küszködnek ennél jóval nagyobb gondokkal az országban.

Össze kell húznia a nadrágszíjat a Tordai családnak, mert a családfőnek nincs megtakarítása, csak adóssága

Össze kell húznia a nadrágszíjat a Tordai családnak, mert a családfőnek nincs megtakarítása, csak adóssága

– Társadalmi kísérletként is fel lehet fogni az egészet, hogy egy parlamenti képviselő megtapasztalhassa, milyen a magyar valóság. De akkor nem ártana a többi képviselővel is megismertetni mindezt, ami akár az ország javára válhat – mondta a politikus, akit Kövér büntetése a II. kerületi ellenzéki előválasztáson is hátrányosan érinthet, mert a jelöltek jellemzően saját zsebből kampányolnak, és ő most erre nem tud áldozni, mivel nincs miből. Ezért a Párbeszéd központi számlájára kér a támogatóktól adományokat.

Tordai nem tervezi, hogy a rekordbüntetés miatt óvatosabb lesz a parlamentben, már csak azért sem, mert teljesen kiszámíthatatlan, mikor és miért büntetik őket. – Korábban beterveztük egy-egy akciónál az esetleges bírságot, de most ez nem működött, mert olyanért kaptam, amiért nem jár büntetés, mivel én csak udvarias kérdéseket tettem fel Varga Mihálynak a választókerületét érintő elvonásokról – magyarázta a képviselő.

(Ez is érdekelheti: Elfajultak a dolgok, leesik majd az álla: Tarlós egy megafonnal kiabált Tordai arcába a sajtótájékoztatón, nem is akármit – videó)

Eladósodva

2020-as vagyonnyilatkozata szerint Tordai Bence résztulajdonosa egy budapesti és egy magyarnándori családi háznak. Autója egy 16 éves Toyota Avensis. Megtakarítása nincs, viszont hitelintézetnek egyedül és adóstársként, továbbá magánszemélynek összesen 35,5 millió forinttal tartozik.

KÖLCSÖN EGY NAPON BELÜL? LEHETSÉGES!

A Bank360.hu Gyorskölcsön Kalkulátorával pillanatok alatt hasonlíthatja össze különböző bankok ajánlatait.

www.blikk.hu/aktualis/politika/tordai-bence-penzbirsag-kover-laszlo-csaladi-hitel/1cd51r8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?